Prima persoană cu diabet tip 1 insulinodependent care face turul României pe bicicletă! Vrea să strângă fonduri pentru copiii cu diabet

* Ea va ajunge la Galaţi la mijlocul lunii iulie, iar cei interesaţi să sprijine cauza vor putea face donaţii şi cumpăra promoţionale sau chiar dreptul de a se alătura turului cel puţin o etapă *

Da si eu pot30 de zile de pedalat şi aproape 3.000 de kilometri în şa pe hotarul ţării. Este obiectivul îndrăzneţ pe care şi l-a asumat Gabriela-Elena Airinei. Diagnosticată cu diabet tip 1 insulinodependent în anul 2002, Gabriela va fi prima persoană cu această afecţiune care face turul României pe bicicletă. Ea va fi însoţită de soţul ei, Cristi. Pentru cei doi, aventura va începe duminică, 25 iunie, la ora 11:00, în Parcul Izvor din Bucureşti. Prima oprire de pe traseu va fi în aceeaşi zi, la Giurgiu. În Galaţi, Gabriela şi Cristi vor ajunge la mijlocul lunii iulie. În total, ei vor traversa 21 de judeţe.

Acţiunea se desfăşoară sub sloganul “Da, şi eu pot!” şi are drept scopuri promovarea condiţiei de insulinodependent şi strângerea de fonduri pentru a sprijini copiii cu diabet tip 1 din România. “Pedalăm pentru cei 3.000 de copii din România cu diabet tip 1. La fiecare mic dejun, prânz sau cină, copiii cu diabet trebuie să-şi măsoare glicemia şi să-şi facă insulina. În fiecare zi. Adică 2.688 de înţepături pe an. Prin proiectul nostru, dorim să reducem numărul zilnic de înţepături la copii şi să asigurăm sisteme de monitorizare continuă, ce reprezintă modalitatea de a măsura şi cunoaşte în timp real valorile glicemiei. Acestea permit şi alarmarea în cazul în care valorile glicemiei ies din parametri”, se arată pe pagina proiectului, www.dasieupot.ro. Aceste sisteme se bazează pe senzori care monitorizează continuu nivelul glicemiei, fără a mai fi necesare înţepăturile în deget.

Pentru a strânge fondurile necesare achiziţiei sistemelor cu senzori pentru copiii cu diabet, Gabriela şi Cristi cheamă cât mai mulţi ciclişti alături de ei. “Vom începe strângerea de fonduri prin obţinerea de donaţii şi sponsorizări, vânzarea de articole promoţionale (tricouri, fanioane pentru bicicletă, şepci, bandane), vânzarea dreptului de a ne însoţi o etapă sau mai multe din traseu contra unei donaţii, organizarea de întâlniri pentru promovarea ideii noastre şi conştientizarea populaţiei despre această boală”, spun protagoniştii acestei aventuri.

Fondurile astfel colectate de Gabriela şi Cristi vor fi donate Asociaţiei “Sprijin pentru Diabet”, care va cumpăra sistemele cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei şi le va oferi copiilor cu diabet.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati