Primăria Brăila a demarat în forță acțiunea de ridicare a câinilor fără stăpân din municipiu

* Cei care vor să-i salveze de la eutanasiere pe câinii fără stăpân din adăposturi sunt aşteptaţi pe 11 şi 12 august la Târgul de Adopţii *

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a anunțat astăzi că a început oficial operațiunea de eutanasiere a câinilor agresivi și bolnavi din adăposturi, pentru a face loc celor nou prinși de pe străzi. Edilul a postat pe contul său de pe Facebook și un clip în care se observă atât reacțiile cetățenilor mulțumiți de faptul că a început ridicarea și eutanasierea câinilor fără stăpân, cât și a iubitorilor de animale care hrănesc patrupedele pe stradă.

“Am început! Mai puţini câini pe străzile din Brăila! Mai multă siguranţă pentru copii şi adulţi!”, a scris primarul pe contul său de pe Facebook. “În prezența reprezentanților Primăriei, oamenii prin curaj. Unii ne susțin, îi apostrofează pe vecinii lor care cresc câini la scara blocului… și alții cred că așa se manifestă dragostea… cu focare de infecție în fața geamului, cu adăposturi improvizate și… blesteme. (…) Și noi iubim câinii, dar locul lor nu este pe stradă. (…) Consider că este un moment în care un primar trebuie să își asume faptul că nu trebuie să fie iubit, ci trebuie să ia măsuri pentru rezolvarea unor probleme din orașul pe care îl administrează”, a postat primarul Marian Dragomir.

Potrivit edilului, cele două adăposturi ale Primăriei sunt pline, iar câinii aflaţi pe stradă, fie ei şi sterilizaţi, sunt un un pericol pentru cetăţeni. “2016 – 1.284 de brăileni au fost mușcați de câini – 146.841 lei. 2017 – 764 de brăileni mușcați de câini – 64.490 lei. În aceste costuri nu sunt incluse frica și trauma unei persoane muşcate de un câine”, a explicat primarul în postarea de pe Facebook.

Edilul i-a invitat pe cei care vor să-i salveze de la eutanasiere pe câinii fără stăpân din adăposturi să vină la Târgul de Adopţii, care va avea loc pe 11 și 12 august, cu începere de la ora 16:00, în Parcul Monument.

747 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati