Primăria Brăila demarează eutanasierea câinilor agresivi și bolnavi din adăposturi

* Adăposturile sunt pline, iubitorii de animale nu se înghesuie la adopţii şi peste 2.000 de brăileni au fost muşcaţi de câini anul trecut şi anul acesta * Acestea sunt argumentele edilului şef *

Decizie radicală a primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, pentru rezolvarea problemei câinilor comunitari de pe domeniul public. Edilul șef a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că va începe eutanasierea câinilor agresivi și bolnavi din adăposturile Primăriei, în contextul în care numărul câinilor de pe stradă s-a mărit, adăposturile sunt pline, iar brăilenii care se declară iubitori de animale nu se înghesuie să îi adopte. Primarul a explicat că a decis să dea drumul la eutanasieri după ce a observat că, aplicând metode blânde și făcând doar sterilizări gratuite, nu s-a rezolvat mai nimic, numărul brailenilor mușcați de câini înmulțindu-se, ca și al câinilor de pe străzi. Astfel, în perioada 2014 – 2017 au fost sterilizați 3.655 de câini, în vreme ce doar anul trecut și în primele şase luni ale acestui an au ajuns la spital, mușcați de câini, nu mai puțin de 2.048 de brăileni.

Înainte de a da startul eutanasierilor, însă, Primăria va organiza săptămâna viitoare un târg de adopții în Parcul Monument pentru a le da șansa iubitorilor de animale şi ONG-urilor să salveze cât mai mulți câini din adăposturi, având în vedere că până acum nu s-au înghesuit să facă acest lucru.

Edilul șef a anunțat că îşi asumă decizia eutanasierii câinilor agresivi şi bolnavi. El spune că a primit deja amenințări la adresa sa şi a familiei sale din partea unor indivizi nemulțumiți de această decizie. A receptat, însă, și feedback pozitiv din partea brailenilor care fie s-au săturat să calce prin mizeria făcută de câini, fie au fost terorizați de patrupede.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati