Primăria Brăila a plătit 2,2 milioane de lei pentru apa de ploaie în 2017

* Primarul spune că, la fel cum nu le convine cetățenilor să plătească această taxă, nici lui, ca edil, nu îi convine, însă schimbarea majoră în privința acesteia trebuie să vină de la nivel parlamentar *

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, e la fel de deranjat ca și cetățenii de taxa pentru apa de ploaie, însă spune că, până nu se modifică legislația la nivel național, autoritatea locală nu poate face mare lucru pentru a micșora facturile cetățenilor. Edilul-șef a precizat că și Primăria a plătit, de la începutul anului până la jumătatea lunii septembrie, nu mai puțin de 2,2 milioane de lei doar pentru apa de ploaie care s-a scurs pe domeniul public și spune că în mod sigur existau alte lucruri care se puteau face în oraș cu acei bani. Primarul Marian Dragomir a adăugat că problema stă în modul în care sunt calculați coeficienții în baza cărora se stabilește tariful pentru apa de ploaie și care ar trebui modificat, la fel cum ar trebui modificată și raportarea ANM pentru Brăila, care a fost în mod evident greșită.

“Nu doar cetățenii plătesc pentru apa de ploaie. Și Primăria plătește. Pentru suprafața orașului, în 2017, până acum Primăria a plătit 22 de miliarde de lei vechi. Dacă taxa pentru apa de ploaie va fi mai mică, și Primăria va fi fericită, și eu, ca primar, voi avea mai mulți bani pentru investiții. Ideea de a fi eliminată complet nu poate fi luată în vedere, având în vedere că apa de ploaie ajunge în stația de epurare și se fac cheltuieli pentru deversarea ei, ca apă curată, în Dunăre. Din punctul meu de vedere, actualele formule nu sunt unele corecte, raportările INM au produs mari nemulțumiri în rândul populației și noi considerăm că nu reflectă situația de la Brăila. Aceste raportări au dus la includerea în facturi a unor sume care din punct de vedere legal sunt corecte, dar din punct de vedere al moralității sunt discutabile. Însă nu stă în puterea noastră, ca instituție, să facem ceva. Noi puteam doar duce calculele la o minimă, însă este nevoie de modificarea legislației pentru calcularea coeficienților, și aici mă refer la Parlament. Știu că lumea spune că în alte orașe nu se plătește, dar acolo nu există aviz de la Prefectură și instituțiile abilitate”, a declarat primarul Marian Dragomir.

1290 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati