Primăria Galaţi accelerează demersurile de preluare a fostelor cinematografe de la RADEF

* Municipalitatea a deschis un proces în instanţă şi a cerut şi sprijinul Ministerului Culturii *

Primăria Municipiului Galați își exprimă îngrijorarea legată de starea precară a cinematografelor din oraș și își reafirmă intenția de a le prelua, a le moderniza și a le reintroduce în circuitul public, se arată într-un comunicat emis, vineri, de Biroul de presă al Primăriei. “Gălățenii trebuie, din nou, să se bucure de aceste săli, acum puternic degradate și nefolosite”, a spus primarul Ionuț Pucheanu.

În evidențele fiscale, RADEF figurează cu următoarele bunuri în administrare: Cinema “Flacăra”, Cinema “Țiglina”, Cinema “Dacia”, Grădina de Vară și Cinema “Doina”.

“Municipalitatea are în vedere nu doar consolidarea și igienizarea acestor imobile, ci și alte inițiative, cum ar fi: realizarea Casei Filmului și Teatrului pentru Copii Gulliver, amenajarea unui spațiu pentru serbările școlare și pentru evenimente organizate de organizații neguvernamentale, precum și realizarea unei facilități pentru proiectele studenților și cele ale trupelor de teatru independente”, se arată în comunicatul Primăriei.

Până acum Primăria ar fi făcut nenumărate adrese și solicitări pentru a putea prelua fostele cinematografe, în baza Legii 303/2008, însă reprezentanții RADEF nu au reacționat, susţine municipalitatea. De aceea, Primăria a deschis un proces în instanţă. “Acesta este motivul pentru care pe rolul Curții de Apel Galați există dosarul cu numărul 852/44/2016, dosar în care este solicitată preluarea acestor cinematografe, și care în primă instanță obligă RADEF să predea Consiliului Local Galați cinematografele amintite mai sus, dar și bunurile mobile aflate în inventarul sălilor”, a comunicat municipalitatea.

Primăria susţine că i-a solicitat sprijinul Ministerului Culturii în soluționarea acestei chestiuni. Ministerul ar fi luat la cunoștință lipsa de colaborare din partea RADEF “România Film”.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati