Primăria Galaţi a autorizat un târg de produse tradiţionale ce îngreunează traficul pietonal şi auto

* Târgul, deschis până duminică, blochează aleea din faţa Modernului şi o alee laterală *

chioscuri1Gălăţenii sosiţi la complexul comercial Winmarkt Modern joi dimineaţă au fost la un pas să nu găsească intrarea în magazin din cauza câtorva standuri de produse tradiţionale amplasate “strategic” pe trotuarul din faţa complexului comercial. Trecând peste aspectul inestetic al tarabelor şi al produsele alimentare aşezate pe muşama, trebuie remarcat faptul că respectivii comercianţi au ocupat aproape în întregime trotuarul, forţând pietonii să circule, aproape în şir indian, prin faţa  Modernului, în timp ce maşinile comercianţilor au blocat practic o cale de acces. Aranjamentul tarabelor cu produse tradiţionale a fost atât de lipsit de inspiraţie, încât terasa dedicată doritorilor de must, vin fiert sau bere a fost amenajată chiar în locul cunoscut (olfactiv) drept preferat de cei cu vezica slabă.

Biroul de Presă al Primăriei Galaţi precizează că târgul de produse tradiţionale este organizat de SC Comori Ardeleneşti cu respectarea legii. Tarabele vor rămâne acolo până duminică inclusiv, organizatorul plătindu-i municipalităţii 1.440 de lei pentru închirierea, timp de trei zile, a 120 de metri pătraţi de pe domeniul public.

Aşadar, oamenii au plătit, sunt în regulă. Ce nu este în regulă este că Primăria Galaţi pare să se ghideze după principiul “clientul nostru, stăpânul nostru”, dând autorizaţie oriunde i se cere, fără să ia în considerare faptul că există în oraş spaţii tradiţionale de desfăşurare a unor astfel de evenimente, precum platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor sau esplanada de la Potcoava de Aur, locuri unde tarabele nu ar împiedica nici traficul pietonal, nici intervenţia pompierilor ori a altor echipaje de intervenţie în caz de urgenţă.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati