Primăria Galaţi a preluat în administrare, de la ArcelorMittal Galaţi, Baza Sportivă Siderurgistul

* Până acum, baza s-a aflat în administrarea combinatului siderurgic, care a şi construit-o *

bruno ribo si ionut pucheanuPrimăria municipiului Galaţi a preluat, miercuri, în administrare, Baza Sportivă Siderurgistul. Construită de combinatul siderurgic în perioada 1998-2001, deci înainte de privatizare, pe un teren pe care municipalitatea i l-a concesionat fostului Sidex, baza a fost, în ultimii 15 ani şi jumătate, în proprietatea ArcelorMittal Galaţi, fiind folosită de combinat pentru manifestările proprii – sărbătorirea Zilei Siderurgistului şi alte competiţii ale cluburilor sportive ale siderurgiştilior. La expirarea perioadei de concesiune, terenul, cu toate construcţiile de pe el, a revenit în administrarea municipalităţii, cu titlu gratuit, conform contractului dintre cele două părţi.

Purtătorul de cuvânt al combinatului ArcelorMittal Galaţi, Dorian Dumitrescu, spune că valoarea de inventar a Bazei Sportive Siderurgistul variază  între 20 şi 30 de milioane de lei.

Directorul Fundaţiei Sportul Gălăţean, Florin Mirea, afirmă că baza se întinde pe  44.000 de mp şi cuprinde două terenuri acoperite – unul polivalent, cu o capacitate de 600 de locuri, iar al doilea, mai mic, de volei. Baza mai include un stadion cu gazon artificial şi nocturnă, dar şi mai multe terenuri de tenis.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat că va aloca fonduri de la bugetul local pentru reabilitarea bazei sportive – afectată parţial de fenomenul de tasare din zonă – şi că va investi, în anii urmatori, fonduri pentru extinderea acestei baze cu unul sau două bazine olimpice. “Urmează să dăm drumul studiilor de fezabilitate. Prima etapă este de punere în siguranţă a colţului din dreapta şi, evident, a terenului de fotbal, care şi el este afectat. Să nu vă aşteptaţi ca toate lucrurile să se întâmple peste noapte pentru că nu e fizic posibil aşa ceva, dar vreau să aveţi încredere că municipalitatea se va ocupa îndeaproape de acest subiect. În acelaşi timp, vreau să asigur toate cluburile care îşi desfăşoară activitatea aici şi pe angajaţii ArcelorMittal că vor beneficia în continuare de aceleaşi facilităţi pe care ArcelorMittal până în momentul de faţă le oferea angajaţilor dumnealor”, a afirmat primarul Ionuţ Pucheanu.

Întrebat dacă mai era cazul să mai încarce Primăria cu încă o bază sportivă care are nevoie de investiţii, în condiţiile în care Stadionul Dunărea – aflat în administrarea Primăriei – este total neamenajat, deşi sunt zeci de cluburi sportive care cer amenajarea sa pentru a avea unde să se antreneze, primarul a precizat că intreţinerea Bazei Sportive Siderurgistul nu costă foarte mult şi că aici se vor putea antrena toate cluburile care au nevoie de un astfel de spaţiu.

La rândul său, directorul ArcelorMittal Galaţi, Bruno Ribo, a afirmat că în continuare combinatul se va concentra pe două axe principale pentru sprijinul comunităţii locale, respectiv sănătatea şi educaţie. “Suntem bucuroşi că am ajuns în acest stadiu, pornind de la înţelegea iniţială privind această bază sportivă. (…) În legătură cu sprijinul direct pe care ArcelorMittal va continua să îl acorde comunităţii, ne concentrăm pe două direcţii principale, în principal pe partea de sănătate şi în special în ceea ce priveşte Spitalul Judeţean de Urgenţă. (…). Iar a doua axă este educaţie, pentru că doar o educaţie bună ajută comunitatea, îi asigură viitorul şi implicit şi viitorul nostru ca şi companie”, a spus Ribo.

2935 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati