Primăria Galaţi şi CJ refac Drumul de Centură. Investiţia, de peste 30 de milioane de euro, se va face cu fonduri europene

* Autorităţile trebuie să se mişte repede şi să depună proiectul până pe 28 decembrie *

Cei 11 kilometri ai Drumului de Centură al municipiului Galaţi vor fi, în sfârşit, reparaţi şi modernizaţi. Lucrarea se va face cu fonduri europene şi, pentru că investiţia este una foarte mare, Primăria colaborează cu CJ la realizarea acestui proiect.

“În ședința extraordinară a Consiliului Județean Galați din 6 noiembrie 2017 a fost aprobată solicitarea de trecere a unor suprafețe de teren din domeniul public al municipiului Galați în domeniul public al județului Galați. Este vorba de aproximativ 11 kilometri (drumul de centură), aceștia urmând a fi clasificați ca drum județean, reparați și modernizați cu finanțare europeană”, a anunţat, pe o reţea de socializare, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

“Pasul cel mai important este clasificarea celor aproximativ 11 km (momentan cu statul de drum municipal) în drum județean. Proiectul a fost prezentat astăzi într-o ședință extraordinară consilierilor locali și după votul lor se vor putea demara celelalte proceduri”, a anunţat astăzi Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, în perioada imediat următoare vor fi emise două hotărâri de guvern, după care se va putea depune proiectul în privința accesării banilor europeni. Estimările arată că investiţia va depăşi 30 de milioane de euro.

“Este pentru prima dată când cele două instituții de la nivel local colaborează pentru un proiect de investiții atât de important pentru întreaga regiune. Sperăm din tot sufletul să îl ducem la bun sfârșit pentru că termenele sunt foarte scurte. Până pe data de 28 decembrie trebuie să depunem proiectul”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

CJ

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati