Primăria le împarte nevoiaşilor tichete sociale şi pachete cu alimente pentru Paşti

* Tichetele sociale vor ajunge la beneficiari prin Poştă până miercuri, în timp ce alimentele trebuie ridicate joi de la Cantina de Ajutor Social din Valea Oraşului *

Până mâine, miercuri, 12 aprilie, un număr de 1.896 de tichete sociale de Paşti, în valoare de 100 de lei, destinate familiilor cu posibilităţi financiare reduse, vor ajunge la beneficiari, informează Primăria Galaţi. Potrivit Biroului de Presă al instituţiei, tichetele sociale au început să fie distribuite la domiciliul beneficiarilor prin Poşta Română, pe bază de borderou, încă de luni, 10 aprilie, urmând ca până miercuri, 12 aprilie, să ajungă la toţi beneficiarii.

Tichetele vor putea fi ultilizate pentru achiziţionarea de produse de la opt magazine alimentare din Galaţi: Billa 310, Carrefour Market, Ana & Cornel, Penny Market, Ţapu Carpatin, Saltempo, Neacşu şi Cuky’s.

Condiţiile de acordare a tichetelor au fost ca beneficiarii să locuiască singuri, să nu aibă susţinători legali sau alte persoane obligate prin lege la întreţinere; venitul net pe membru de familie să fie sub 700 lei pe lună pe membru de familie; să nu deţină în proprietate o altă locuinţă, teren în municipiul Galaţi sau în alte localităţi sau autoturism, cu excepţia celor adaptate pentru persoanele cu handicap ori destinate transportului acestora sau persoanelor dependente, iar spaţiul de locuit să nu depăşească exigenţele minimale pentru locuinţe prevăzute în Legea nr. 114/1996, legea locuinţei.

Gălăţenii asistaţi de Cantina de Ajutor Social vor primi alimente pentru Paşti

Ajutor pentru încropirea mesei pascale vor primi şi cei asistaţi de Cantina de Ajutor Social a Primăriei Galaţi. Astfel, joi, 13 aprilie, între orele 10:30 şi 13:30, la Cantina din Valea Oraşului le vor fi distribuite persoanelor asistate 520 de pachete cu produse tradiționale de Paște și dulciuri pentru copii. Fiecare pachet conţine pui grill, brânză telemea, mici, salam, cașcaval, drob, ulei, zahăr, orez, făină, pastă de tomate, cartofi, ceapă, morcov, pâine, dar şi figurine de ciocolată, ou de ciocolată şi cozonac.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati