Primăria propune REVOCAREA HCL de suspendare a sistemului de termoficare, atacată de prefect

* Propunerea de revocare se află pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de vineri, 9 iunie *

“La ședința extraordinară a Consiliului Local din 9 iunie, propunem revocarea HCL 157 (care prevede suspendarea sistemului centralizat de termoficare, atacată de prefect în contencios administrativ – n.r.). Această inițiativă are la bază faptul că în HCL 157 nu este precizată foarte clar perioada pe care se suspendă serviciul centralizat de termoficare. Pe de altă parte, până la soluționarea în instanță a contestației făcută de Prefectura Galați, această hotărâre nu poate produce efecte. Astfel, societatea Calorgal ar fi trebuit să reia imediat serviciul de furnizare a apei calde către populație, lucru pe care nu îl poate face conform adreselor și informărilor trimise către Primăria Municipiului Galați. Tot pe ordinea zi apare și punctul 2, cel care face referire la situația specială/deosebită, nou creată, care conform legislației în vigoare, impune luarea unor măsuri din partea PMG pentru asigurarea furnizării unui serviciu cetățenilor municipiului, respectiv pentru sezonul cald, apa cladă, iar pentru sezonul rece, agentul termic. La punctul 3 este propusă modificarea HCL 158. Schimbarea acestei hotărâri va veni ca o urmare la condițiile nou create prin adoptarea primelor două puncte descrise mai sus. Nu vorbim despre modificări esențiale ci despre adăugarea unor situații (cazuri) care până acum nu erau acoperite de HCL 158”, a informat Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Galaţi.

Motivul este acela că procesul deschis de prefect în instanţă întârzie acţiunile ce urmau a fi întreprinse prin HCL 157, inclusiv acordarea ajutoarelor de 3.000 de lei pentru achiziționarea unor sisteme alternative de încălzire a locuinţei.

“Nu vrem să mai pierdem zilele așteptând, oamenii trebuie să își primească ajutorul financiar pentru a-și demara lucrările de instalare a sistemului alternativ de producere a apei calde și căldurii”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati