Primăria va afla până luni cât costă refacerea blocului G5, apoi va alege un constructor

* Tot până luni vor fi încheiate şi anchetele sociale în baza cărora municipalitatea va putea aloca fonduri pentru repararea apartamentelor proprietate privată a locatarilor *

Până luni, 27 martie, Primăria municipiului Galaţi va primi devizul estimativ al lucrărilor ce urmează să fie efectuate la blocul G5, afectat de explozia puternică de sâmbăta trecută. Comitetul municipal pentru situaţii de urgenţă, întrunit astăzi, a decis ca după ce Primăria va deţine date privind costul şi durata lucrărilor de consolidare şi reparare a blocului afectat, se vor demara procedurile pentru contractarea unui constructor care să înceapă lucrările.

Tot până luni vor fi încheiate şi anchetele sociale în baza cărora municipalitatea va putea aloca fonduri pentru repararea apartamentelor proprietate privată a locatarilor.

Amintim că sâmbătă seară, pe 18 martie, în blocul de garsoniere G5 din Micro 19 a avut loc o explozie puternică, provocată de o butelie defectă. Deflagraţia s-a soldat cu moartea unei fetiţe de un an şi jumătate şi rănirea altor patru persoane. Suflul exploziei a distrus cinci apartamente şi a afectat alte 16 apartamente, motiv pentru care toţi cei 77 de locatari ai scării de bloc au fost evacuaţi în alte spaţii puse la dispoziţie de autorităţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati