Primarul Brăilei către oficialii gălăţeni: Să terminăm cu orgoliile și să facem asociația metropolitană!

* Marian Dragomir speră ca omologilor gălăţeni să le treacă mai repede supărarea cauzată de faptul că Guvernul dorește să le ia restul din mia de hectare de la Vădeni, pe care autorităţile gălăţene nu au mai ridicat locuinţe, ci au închiriat terenul în scop agricol *

Primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, consideră că este cazul ca primarul și președintele Consiliului Judeţean Galați să nu mai fie atât de supărați și de orgolioși și să se gândească la binele ambelor județe, astfel încât asociația metropolitană “Dunărea de Jos” să funcționeze așa cum a fost gândită. Acesta recunoaște că, pe undeva, le înțelege supărarea, dar nu trebuie uitat că și brăilenii au fost supărați când terenul de la Vădeni a ajuns la Galați.

“Toată lumea s-a supărat. Noi ne-am supărat când terenul a trecut la ei, ei când terenul trece la stat. E prin rotație supărarea asta. Noi ne-am înțeles pe statut, pe denumire, chiar eu am propus să se numească ‘Dunărea de Jos’ ca să nu mai fie discuții că începe cu Brăila sau Galați. Singurul aspect care a rămas nerezolvat este al sediului. Orgoliile brăilenilor vor ca el să fie la Brăila, ale gălăţenilor – la Galați. Eu am propus să fie la mijloc sau măcar în Cartierul Siret. Sper ca toate aceste discuții să înceteze ca noi să dezvoltăm zona dintre Brăila și Galați, să terminăm cu orgoliile și să facem asociația metropolitană”, a afirmat Dragomir.

Acesta a recunoscut că gălăţenii insistă ca sediul să fie la Galați, pe motiv că orașul e mai mare, însă, din punctul său de vedere, în ultima vreme Brăila s-a dezvoltat mai bine, așa că explicațiile autorităților gălățene nu prea țin.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati