Primarul Brailei minte!

Este concluzia la care au ajuns liderii liberali brăileni * Șefii administrației publice locale continuă să mintă atunci când susțin că este ilegală eliminarea taxei pe apa pluvială * Cele 10.000 de semnături ale brăilenilor i-a determinat pe șefii PSD-isti sa reducă aceste taxe

Președintele organizației municipale a PNL Brăila, Adrian Tabarac, a punctat faptul că sunt municipii în țară care au eliminat această taxă și unde nu a sărit nimeni cu acuzații de ilegalitate la adresa administrațiilor respective: ”Domnul primar ne-a spus nouă că cei de la PNL mint, că vor să propună un proiect ilegal. Îi spun atât: există un ordin al ANRSC, Ordinul 65 din 28.02.2007, care spune tocmai că rămâne la latitudinea fiecărui consiliu local să stabilească tarifele și taxele pentru acest serviciu. Deci, nu este o chestiune pentru care nu există temei legal, pentru care nu există cale legală ca să fie rezolvată, așa cum spune domnul primar, că tot ce propunem noi sunt niste OZN-uri, le inventăm peste noapte și ca nu au niciun fundament. Mai mult decât atât, în Ramnicu Vâlcea, în Baia Mare, în Iași, în Craiova, în Constanța… sunt orașe, municipii care au eliminat taxa pe apa de ploaie. Dacă acolo s-a putut… Să ințeleg ca aceștia trăiesc într-o ilegalitate, că administrațiile de acolo au făcut niște lucruri ilegale? Mai ales că în majoritate sunt administrații PSD… Nu cred lucrul acesta! Nu înțeleg care este motivarea domnului primar pentru ca dumnealui să nu dea curs unei dorințe a marii majorități a cetățenilor. Dacă 10.000 de semnături nu au fost de ajuns pentru a demonstra că oamenii din Brăila nu doresc să plăteasca această taxă care nu are niciun fundament, vreau să vă spun că putem strânge 50.000 de semnaturi. Și dacă 10.000 de semnaturi l-au făcut să reducă taxa pe apa de ploaie, 50.000 de semnături cu siguranță o să-l facă să elimine această taxă și să vadă și partea legală”, a comentat Tabarac.

La rândul său, președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, a ținut să sublinieze faptul că numai datorită campaniei PNL, s-a ajuns la reducerea taxei pe apa de ploaie. Acesta a mai adăgat că dacă CLM va refuza din nou eliminarea taxei pe apa de ploaie, atunci liberalii vor demara procedura pentru organizarea unui referendum în acest sens.

Dănăilă a mai adăgat că PNL va ataca în instanță și modul în care au fost aprobate în CJ Regulamentul si caietul de sarcini pentru furnizarea serviciului de canalizare: ”Noi vom ataca în instanță modul în care au fost aprobate în CJ Regulamentul și caietul de sarcini pentru furnizarea serviciului de canalizare, pentru că nu s-au respectat prevederile legale. Eu mi-am făcut timp și am citit toată legislația care explică si stabilește modul de gestiune a serviciului de apa și canalizare și vă spun că din modul în care sunt făcute proiectele acelea reiese că mulți dintre cei care au participat și mai ales cei care l-au promovat nu cunosc legislația în vigoare”

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati