Primarul Brăilei solicită informații despre duba albă văzută “descărcând” câini vagabonzi în municipiu

* Marian Dragomir spune că a primit mai multe sesizări cu privire la această dubă, dar că, până când nu are dovezi, nu poate lua măsuri *

Brăilenii care au observat o dubă albă care descarcă câini comunitari pe teritoriul municipiului Brăila sunt rugați să o fotografieze sau măcar să îi reţină numărul de înmatriculare și să îl transmită Primăriei Brăila. Anunțul vine din partea edilul-șef care a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a primit foarte multe sesizări de la diverși cetățeni, pe unii chiar cunoscându-i, care i-au spus că au observat noaptea această dubă prin diverse zone ale Brăilei, descărcând câini vagabonzi. Edilul-șef spune că Primăria nu poate lua niciun fel de măsuri până nu are date concrete despre acest lucru și roagă cetățenii să colaboreze.

Acesta a adăugat că tinde să creadă că sesizările sunt adevărate, din simplul motiv că, pe data de 16 iunie, a fost prins pe teritoriul municipiului un câine microcipat ce figura înregistrat pe numele unei persoane din Galați. “În acest caz am întocmit toate adresele către DSVSA Galați și către IPJ Galați pentru efectuarea cercetărilor și pentru a afla cum a ajuns acest câine în Braila”, a explicat primarul.

Marian Dragomir a adăugat că în perioada următoare vor continua activitățile de ridicare a câinilor fără stăpân de pe străzi, doar că, de data aceasta, hingherii vor fi însoțiți de polițiști locali, pentru că de fiecare dată sunt agresați verbal și nu își pot face treaba.

În paralel, în perioada 30 iunie – 1 iulie, la sediul din cartierul Vidin, str. Calea Călugărească bl. D5, parter, va avea loc o nouă campanie de sterilizare gratuită a câinilor.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati