Primarul Brăilei vrea să reducă taxa pentru apa de ploaie, cu riscul de a afecta bugetul CUP Dunărea

* Edilul nu dorește să o elimine complet, iar inspectorii să descopere mai apoi că a fost o greșeală *

Deși este conștient că va afecta bugetul CUP Dunărea, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, încearcă să găsească soluții pentru reducerea substanțială a taxei pe apa de ploaie. Acesta a precizat că a înaintat deja propuneri la ANRSC și ASRO (Asociația Română de Standardizare) și că, în funcție de răspunsul primit, va demara discuțiile în cadrul AGA a ADI Dunărea.

“Noi am înaintat deja o propunere către ANRSC ȘI ASRO de reducere de la 0,6 la 0,5 și de la 0,08 la 0,02. În plus, am făcut și propunere de realizare a unei medii anuale, cum era înainte. Dacă vor da aviz favorabil, vom intra în AGA a ADI Dunărea. Dacă nu, va trebui să mergem pe modificare legislativă. (…) Este adevărat că pentru CUP Dunărea va fi un impact major. E adevărat și că în prezent se facturează mai puțină apă de ploaie decât intră în Stația de Epurare, dar vom decide împreună cu toți primarii din județ la ședința ADI Dunărea și vom lua și măsuri pentru diminuarea pierderilor din rețea. Mă refer aici și la apometrele cu citire la distanță și la eliminarea pauşalului în Brăila”, a declarat edilul șef.

Acesta a adăugat că, indiferent de soluția care va fi aleasă, ea va fi perfect legală și că nu dorește să se riște să elimine complet taxa pe apa de ploaie, așa cum au făcut-o unele județe, iar apoi, peste niște ani, organele competente să constate că s-a făcut o greșeală și să se înceapă vânătoarea de vinovați. “Eu am observat efectele la Buzău și am înțeles că Prefectura a atacat în contencios hotărârea CLM de la Buzău, prin care a fost eliminată taxa pe apa de ploaie. Multe lucruri pot genera cei din Consiliul Local al unei localități; nu înseamnă că toate acelea primesc și viză de legalitate de la Prefectură, sunt sau nu atacate în contencios administrativ, sunt sau nu ‘întoarse’ la primul control al Curții de Conturi. Pentru că măsuri populiste putem lua toți. În schimb, măsuri care au și un efect legal și pot fi duse la îndeplinire sunt cele pe care trebuie să le luăm cu respectarea legislației în domeniu. (…) Dumneavoastră știți la fel de bine că, la Buzău, Prefectura a atacat. Dumneavoastră știți la fel de bine că, la Brăila, noi am dat abonamente gratuite 100% pentru elevii de liceu, la fel cum există și la alte localități din țară, dar la Brăila, Prefectura a avut o poziție total diferită. În concluzie, în această situație, eu cred că după ce vom primi răspunsul de la ANRSC și ASRO vom putea să discutăm despre ce este legal și ce nu este legal în zonă apei”, a punctat Dragomir.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati