Primarul despre concesionarul Plajei Dunărea: Dacă nu îşi respectă contractul, îl reziliem şi cerem daune

* Investitorul a promis că, până la 1 iunie, va deschide plaja şi un bazin nou construit *

pucheanu plajaDacă firma care a luat în concesiune Plaja Dunărea asumându-şi investiţii de peste 6 milioane de euro nu îşi va respecta obligaţiile contractuale, adică plata redevenţei şi realizarea investiţiilor, atunci Primăria va rezilia contractul şi o va da în judecată. Avertismentul a fost lansat de primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii „Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

„La fel ca cetăţenii, sunt martorul semnării unui contract pe care îl voi urmări îndeaproape spre a fi realizat. În momentul în care acest contractant nu îşi îndeplineşte condiţiile stabilite în contract, atunci acest contract va fi reziliat. În afară de perioada de timp cât ne-a ţinut încurcaţi, nu pierdem nimic altceva. (…) Repet, dacă această companie nu îşi va respecta contractul, ne vom vedea în postura de a rezilia contractul şi a vedea ce soluţii găsim ulterior, de a ne constitui parte civilă şi de a cere daune, interese pentru faptul că am fost ţinuţi în şah doar aşa. Suntem ditamai oraşul, nu ne jucăm”, a declarat edilul-şef.

S.C. Karan – Business & Finance SRL, firma care a luat în concesiune plaja, şi-a asumat prin contract investiţii de 6,25 de milioane de euro şi plata unei redevenţe de peste 5.000 de euro pe lună. „Achitarea acestor sume, însemnând redevenţă, se face lunar. Există nişte termene. Dacă nu ţi-ai plătit două luni, se închide contractul. Aproximativ 25.000 sau 28.000 de lei lunar, cu siguranţă mai mult decât încasam pe bilete. 12 luni pe an noi vom încasa această sumă”, a punctat primarul Ionuţ Pucheanu.

Potrivit edilului-şef, „concesionarul a dat garanţii că până la data de 1 iunie [vor fi deschise] plaja şi un bazin nou construit pe zona plajei”.

„Încă o dată, nu spun că e cel mai bun, cel mai drept şi cel mai devreme acasă investitor cu putinţă. Rămâne să ne convingă că, într-adevăr, este unul din investitorii de care Galaţiul avea nevoie”, a afirmat edilul-şef, la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati