Primarul despre termie: În două săptămâni se va găsi formula care să nu mai poată fi atacată

* Edilul a subliniat că administraţia nu caută o soluţie ilegală, ci una inatacabilă *

Toți cei 23 de consilieri locali prezenți, miercuri, la ședința Consiliului Local Galați s-au abținut în privința proiectului de hotărâre privind “acoperirea pierderilor induse de prestarea serviciilor publice de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice pentru populație în sistem centralizat, din Municipiul Galați pentru luna aprilie 2017”. Proiectul se referea la alocarea, din bani publici, a unei sume de 3.187.804 lei, reprezentând pierderile pentru livrarea apei calde menajere (produsă de Electrocentrale, folosind drept combustibil abur industrial), pierderi  înregistrate de Calorgal, în luna aprilie.

În astfel de condiții, cel puțin teoretic, Calorgal nu are cum să își achite factura către Electrocentrale. Este un început cu stângul în relația pe care societatea vrea să o dezvolte pe mai departe, în contextul în care, la cererea primarului, Calorgal i-a solicitat CET-ului prelungirea contractului pentru furnizarea de apă caldă menajeră în oraș și în perioada verii.

Totuși, primarul Ionuț Pucheanu spune că lucrurile nu stau chiar așa. “Singurul efect major al acestei decizii este că, pentru prima oară după foarte multă vreme, CL nu și-a mai asumat pierderile enorme ale Calorgal SA. Fiind o societate comercială, ar trebui să se îngrijească ca astfel de pierderi să nu mai existe. Cetățenii, dar mai ales directorii celor două societăți, Calorgal și CET, ar trebui să înțeleagă un lucru: bugetul municipiului Galați nu este o vacă de muls în permanență”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Cât privește reluarea sau nu a furnizării apei calde menajare în oraș, edilul spune: “Ieri am primit de la Calorgal două notificări prin care ni se spune că nu au un răspuns ferm de la CET și, ca atare, sunt în incapacitatea de a da un răspuns ferm dacă asigură sau nu apa caldă. (…) Am vorbit și cu domnul Sinan Mustafa – e Da sau Nu? Încă așteptăm un răspuns concret și la obiect”.

Prezent în emisiunea “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, primarul Ionuţ Pucheanu le-a cerut gălăţenilor un răgaz de două săptămâni pentru a clarifica problema termiei, inclusiv a ajutorului de 3.000 de lei pe care Primăria l-a promis celor rămaşi în sistemul centralizat pentru a-i ajuta astfel să-şi monteze sisteme alternative de încălzire a locuinţei. “Şi cei care au depus dosare, şi cei care urmează să le depună să aibă puţină răbdare. (…) În două săptămâni cred că se va găsi formula care să nu mai poată fi atacată – nu ilegală, ci care să nu mai poată fi atacată”, a declarat edilul.

În aceeaşi emisiune, Pucheanu ameninţase Calorgal că va da societatea în judecată. “Aşteptăm răspunsul oficial de la Calorgal. Dacă Calorgal nu pune la dispoziţie serviciul necesar, ne vedem puşi în situaţia de a lua decizii extreme (…). Mergem până acolo încât să-i acţionăm în instanţă pentru că dacă am delegat serviciul şi Calorgal nu şi-l îndeplineşte… Dacă-i bal, bal să fie!”, a afirmat primarul Ionuţ Pucheanu.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati