Primarul Brăilei invită o trupă de teatru care să joace în stradă, pentru a demonstra că se poate

* Edilul-şef le aminteşte oponenţilor ideii sale de a organiza spectacole de teatru în aer liber, între ei şi actori locali, faptul că teatrul s-a născut în stradă, iar actorii sunt plătiţi şi din bani publici *

Primarul Marian Dragomir nu renunţă la ideea de a organiza piese de teatru în aer liber în municipiu şi spune că, în fond, nu trebuie uitate două aspecte: că teatrul s-a născut în stradă şi că actorii sunt plătiţi şi din bani publici. Acesta a adăugat că, tocmai pentru a le demonstra oponenţilor ideii sale că ea merită să fie pusă în practică, va invita la Zilele Brăilei un teatru de renume naţional, care va performa în aer liber. “S-au cam inflamat spiritele aici. Eu am căutat să păstrez un ton decent pentru că teatrul s-a născut în stradă. Există oraşe care fac şi azi teatru în stradă, Festivalul de la Sibiu, de exemplu. Apoi, actorii din Brăila sunt plătiţi şi din bani publici. M-am gândit să invit la Zilele Brăilei o trupă de teatru de la nivel naţional, foarte cunoscută, pentru a da exemplu că se poate, că sunt actori care doresc să joace oriunde. Faleza şi Parcul Monument nu sunt zone în care se merge doar în şlapi, ci sunt zone de promenadă. Toţi pot fi potenţiali spectatori”, a declarat Dragomir.

Acesta a fost susţinut şi de preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac. “Teatrul a pornit din stradă, aşa că poate şi actorii ar trebui să fie mai dinamici, să îşi găsească ei spectatori, pe stradă sau în stradă, să se facă cunoscuţi”, a afirmat Chiriac.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati