Primarul PSD din Chiscani riscă excluderea din partid după ce i-a atribuit 13.000 de mp din stațiunea Lacu Sărat unui liberal

* Liderii PSD sunt furioşi şi acuză că acolo are loc un tun imobiliar *

Primarul localității brăilene Chiscani, Costică Cojea, este în pericol de a fi exclus din PSD, după ce Consiliul Local Chiscani i-a atribuit omului de afaceri liberal Vasile Dogărescu, prin încredințare directă, două terenuri în suprafață totală de 13.000 de mp în stațiunea Lacu Sărat la un preţ de aproximativ 30 de bani/mp. Scandalul vine după ce Consiliul Local Chiscani a respins în două rânduri asocierea cu Primăria Municipiului Brăila și Consiliul Județean Brăila în vederea dezvoltării Stațiunii Lacu Sărat.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir, a declarat că în stațiune se dă un tun imobiliar ai cărui actori sunt, în mare parte, aceiași ca în afacerea Pădurii Stejarul, adică, în general, nume legate de PNL. “Eu am înțeles acum de ce nu s-a dorit asocierea între municipiul Brăila, CJ și Primăria Chiscani din partea celor de acolo. Dacă exista asociere, tot cei de la Chiscani concesionau, făceau închirieri, ce vroiau, pe terenurile de acolo, dar totul se făcea transparent și legal. Probabil că lipsa dorinței de asociere are în vedere altfel de lucruri pe care au sperat că le pot face pe ascuns, iar după ‘Afacerea Stejarul’, avem acum ‘Tunul Imobiliar Lacu Sărat’. Tot cu liberali, că acolo erau implicați membri ai familiilor unor liberali, care au tot scăldat-o, iar aici lucrurile sunt foarte clare”, a afirmat Dragomir, punctând că în jurul comunei Chiscani este o frăție imobiliară cu interese clare pentru terenurile valoroase din zonă.

La rândul său, președintele PSD Brăila, Ion Rotaru, a adăugat că în cursul zilei de astăzi va discuta cu primarul comunei Chiscani, pentru a vedea ce are și acesta de spus referitor la tot ceea ce s-a întâmplat și că, dacă explicațiile acestuia nu vor “ţine”, atunci va trece, cel mai probabil, la măsuri extreme. “L-am invitat pe primar la ședință să ne dea expicatii, să vedem ce suport legal a avut ca să facă ce-a făcut. (…) Dacă lucrurile merg la fel, vom lua măsuri și vom renunța la serviciile primarului. Nu ne putem asuma în continuare că noi am câștigat Primăria și el face ce îl taie capul acolo, în detrimentul bunului mers al lucrurilor. Dacă lucrurile stau așa, îl vom exclude din partid”, a spus Rotaru.

Hotătârea Consiliului Local Chiscani privind încredinţarea terenului din staţiunea Lacu Sărat va ajunge la Prefectură pentru avizare. Dacă se va dovedi ilegală, hotărârea va fi atacată de prefect.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati