Directorul Spitalului Municipal din Tecuci, suspectat de fapte de corupţie, a demisionat

* Teodor Negru a fost oprit, marţi, în trafic, pe raza judeţului Vrancea, de procurorii DNA *

Primarul municipiului Tecuci, Daniel Ţuchel, i-a cerut demisia, miercuri, directorului Spitalului Municipal “Anton Cincu”, Teodor Negru, suspectat pentru fapte de corupţie, iar acesta din urmă a acceptat să demisioneze. “În urma informațiilor publice apărute cu privire la domnul Negru Teodor, asupra căruia planează suspiciunea de corupție, în această dimineață i-am solicitat acestuia DEMISIA din funcția de manager al Spitalului “Anton Cincu” cât și din calitatea de membru de partid, până la clarificarea situației juridice. Domnul Negru Teodor a fost de-acord să-și prezinte demisiile solicitate. Conducerea PNL Tecuci se delimitează fără echivoc de persoane care desfășoară activități care contravin legii”, este comunicatul postat, miercuri, pe pagina de pe Facebook a primarului Tecuciului.

Ulterior, DNA a confirmat faptul că face cercetări în cauză. “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de Negru Teodor, la data faptelor director al Spitalului Municipal „Anton Cincu” din Tecuci, pentru suspiciuni de săvârşire a unor infracţiuni de corupţie. Faţă de persoana sus menţionată s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2016. Între obligaţiile impuse figurează aceea de a nu părăsi ţara decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent şi obligaţia de a nu comunica, pe nicio cale, cu anumite persoane”, se arată în comunicatul DNA.

Ziarul “Monitorul de Vrancea” a dezvăluit, în ediţia de miercuri, că procurorii DNA au organizat, marţi, un flagrant în judeţul Vrancea. Anchetatorii au oprit în trafic, pe DN 24, maşina condusă de directorul spitalului tecucean şi l-au condus pe acesta în parcarea Popasului Tişiţa, “locul unde s-au dat banii”, informează publicaţia. Procurorii, care aveau un aparat de numărat bani, şi Teodor Negru au intrat într-un separeu al restaurantului şi au petrecut acolo câteva ore, timp în care “s-au luat declaraţii, s-au dat hârtii din mână în mână şi s-au făcut verificări”. La final, Teodor Negru a plecat cu procurorii DNA în autoturismul acestora.

Sursa foto: Monitorul de Vrancea

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati