Primarul Tecuciului: O firmă le-a oferit asistaţilor social un salariu de 1.800 de lei pe lună, dar nu s-a dus nimeni la muncă

* Unii sunt dispuşi să muncească, dar dimineaţă, pentru că după-amiază adună fier vechi şi plastic *

Situaţie incredibilă la Tecuci! Deşi nu au locuri de muncă şi trăiesc din venitul minim garantat de stat, asistaţii social din localitate au refuzat slujbe plătite cu 1.800 de lei pe lună. Mai mult, alţii au spus că ar munci, dar numai dimineaţă, pentru că după-amiază caută fier vechi şi materiale plastice pe care apoi le comercializează. Dezvăluirile au fost făcute chiar de primarul municipiului Tecuci, Cătălin Hurdubae, luni seară, în cadrul emisiunii “Deschide Lumea” de la Tealitatea TV Galaţi-Brăila.

“E o mare problemă a municipiului Tecuci cu aceste locuri de muncă. Toată lumea îşi caută locuri de muncă, firmele scot locuri de muncă, oamenii nu şi le doresc şi rămânem să aducem pentru anumite meserii oameni din exteriorul municipiului Tecuci. Poate vi se pare un lucru absurd, dar e foarte adevărat. Chiar o firmă din Tecuci a oferit celor de la ajutor social 1.800 de lei pe lună să renunţe la acel 142 de lei. Vreau să vă spun că nu s-a mai dus nimeni. Tot la fel, într-una din întâlnirile mele dintr-un cartier mi s-a spus foarte clar: domnule, noi dorim să lucrăm pentru acele patru ore dimineaţa, nu după-amiaza, pentru că după ora 12:00, eu mă duc şi fac rost de fier vechi, de plastic şi îmi scot traiul. Plus ajutorul social, avem şi alocaţiile de la copii, ne descurcăm”, a declarat edilul de la Tecuci.

În cadrul aceleiaşi emisiuni, primarul Tecuciului a mai vorbit despre aşa-zisul meci politic dintre el si liderul PSD Tecuci, senatorul PSD Daniel Butunoi. Potrivit lui Hurdubae, acesta este un subiect inventat de anumiţi jurnalişti, care au scris că actualul primar ar dori să-l debarce pe Butunoi de la şefia organizaţiei social-democrate din Tecuci. Hurdubae a declarat că, de fapt, nu-şi doreşte funcţia de presedinte PSD Tecuci şi, mai mult, are o relaţie foarte bună cu senatorul Butunoi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati