Primire triumfală la Galați a echipei care a cucerit aurul la Paris cu o înghețată bio

* Înghețata, concepută de un grup de studenți și profesori de la Universitatea “Dunărea de Jos”, este pe bază de zer concentrat și delactozat, cu prune și gutui *

Înghețată din zer concentrat, gutui și prune, ideea unui grup de studente și a unui profesor coordonator din cadrul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor a Universității “Dunărea de Jos” din Galați, i-a cucerit pur și simplu pe membrii juriului prestigiosului concurs Ecotrophelia Europe, desfășurat acum câteva zile la Paris. Whoopie Ice, înghețata pe bază de zer concentrat și delactozat, cu prune și gutui, are un mare conținut de fibre, are puțin zahăr și poate fi consumată inclusiv de persoanele care au intoleranță la lactoză. Produsul a obținut medalia de aur a prestigiosului concurs de produse bio.

Înghețata bio Whoopie Ice poate intra imediat în producția de masă la prețul de 1 euro cutia de 100 de grame.

Ideea înghețatei i-a venit echipei alcătuită din studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice prof. Daniela Borda, șef lucrări, Iulia Bleoancă și drd. Florentina Bucur.

Astăzi, la sosirea la sediul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor după victoria de la Paris, echipa gălățeană a fost primită cu flori, șampanie, tort și diplome.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati