Primul caz mortal de gripă la Galați

* O femeie de 38 de ani, casieră într-un supermarket, a murit după ce a luat virusul AH3 *

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a fost anunţată ieri de către Ministerul Sănătății că în oraş există un caz confirmat de gripă cu virusul AH3. Confirmarea a venit după analizarea probelor biologice colectate de la o gălățeancă în vârstă de 38 de ani, care era internată încă de pe data de 24 decembrie la Spitalul de Urgență. Din păcate, în această noapte femeia a decedat.

Casieră într-un supermarket din Galaţi, femeia era diabetică de zece ani. În cazul ei, având o meserie în care intră în contact cu mulţi oameni, vaccinarea era şi gratuită, deoarece era bolnavă cronic, dar și necesară. Din păcate, femeia nu s-a vaccinat, a contactat virusul gripal şi a ajuns la spital în stare extrem de gravă pe 24 decembrie. De abia mai apoi, de la Bucureşti, s-a aflat că avea gripă.

Potrivit informaţiilor furnizate de către dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Galați, pacienta prezenta de la internare o insuficiență respiratorie gravă, pentru care a avut nevoie de ventilație mecanică, a suferit nenumărate stopuri cardio-respiratorii, iar unul i-a fost fatal.

La nivelul judeţului Galaţi au mai rămas încă aproape 1.900 de doze de vaccin antigripal gratuit destinat de către Ministerul Sănătății imunizării persoanelor aflate în categoriile la risc, categorie în care intră și bolnavii cronic.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati