„Priviţi Cerul” | Încep cursurile școlii de vară de astronomie la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

La Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” din Galați va avea loc în perioada 8 – 11 iulie cea de a XII-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Priviţi Cerul”.

Anul acesta temele cursurilor de astronomie vor fi diverse, de la noţiuni introductive despre constelaţii până la noţiuni de astrofizică, lecţiile teoretice urmând a fi susţinute în Sala Auditorium a muzeului gălăţean, între orele 18.00 – 22.00, iar cele practice în intervalul 22.00 – 00.00, pe Terasa de Observaţii Astronomice (dacă vremea va fi favorabilă).

„Lectorii Şcolii de vară de Astronomie vor fi Andrei Gaiu, student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați; Aurel Chirilă, inginer cu experienţă în popularizarea astronomiei şi Ovidiu Tercu, coordonator al Secţiei Planetariu-Observatorul astronomic a Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi. Înscrierile se vor face în data de 8 iulie 2019, ora 18.00, în Sala Auditorium de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați”, se arată într-un comunicat al Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Galați.

La școala de vară pot participa toți pasionații de astronomie, începând cu vârsta de zece ani.

Manifestarea este coordonată de Secţia Observator Astronomic-Planetariu în colaborare cu Astroclubul „Călin Popovici”, iar participarea la Şcoala de Vară de Astronomie este gratuită.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati