Procurorii fac cercetări legate de încălcarea îndatoririlor de serviciu şi vătămare corporală din culpă în cazul accidentului aviatic de la Băleni

* Între timp, copilotul a fost externat, dar pilotul a rămas în spital *

Anchetele privind cauza producerii accidentului aviatic de la Băleni, ieri, când un avion utilitar a lovit un camion, apoi s-a prăbuşit pe câmp, au început să aducă primele informaţii.

“În acest caz, cercetările sunt efectuate în legătură cu săvârşirea infracţiunilor de încălcare de către personalul aeronautic civil a îndatoririlor de serviciu şi vătămare corporală din culpă. Au fost audiaţi atât pilotul şi copilotul, precum şi şoferul camionului implicat în accidentul respectiv. Din datele furnizate de aceştia, accidentul a avut loc în faza de aterizare a avionului, verificările sunt la început”, a precizat Marcel Codiţă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Extrem de importantă este şi expertiza care va fi făcută de către reprezentanţii Centrului de Investigaţii si Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile.

Între timp, copilotul avionului, un bărbat de 59 de ani, care suferise leziuni superficiale, a fost externat, dar pilotul, un bărbat de 55 de ani, a rămas internat la Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Citeşte şi:

Accident aviatic: Un avion utilitar a pierdut înălţime, a lovit un tir şi s-a prăbuşit pe câmp

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati