Profesoară bolnavă de TBC la Şcoala “Mihai Eminescu” din Galaţi. Începe controlul radiologic

* La şcoală a început imediat dezinfecţia, iar profesorii şi o parte din elevi vor fi examinaţi *

Alertă la Şcoala “Mihai Eminescu” din Galaţi după ce o profesoară de aici a fost depistată cu tuberculoză şi a fost internată. Dintre cei peste o mie de elevi ai şcolii, nu mai puţin de 360 de copii, precum şi 63 de cadre didactice care au intrat în contact direct cu profesoara vor fi examinaţi radiologic şi testaţi IDR (intradermoreacţie) pentru a se verifica dacă a mai fost cineva contaminat.

Şcoala a intrat, miercuri dimineaţă, într-un amplu program de avertizare igienică şi dezinfecţie. Nu toţi părinţii  fuseseră informaţi de pericolul unui astfel de focar. Pentru cei mai mici dintre elevi, părinţii va trebui să-şi dea acordul pentru efectuarea testelor.

Inspectoratul  Şcolar Judeţean şi Direcţia de Sănătate Publică au deschis anchete. Profesoara bolnavă nu îşi făcuse investigaţia radiologică la început de an şcolar deoarece aceasta nu mai este obligatorie.

Este a doua alertă TBC din acest an în şcolile din Galaţi. Precedenta situaţie a avut loc în luna mai. Şi atunci, şi acum, cadrele medicale de specialitate afirmă că astfel de contaminări nu ar fi existat dacă nu ar fi fost eliminat controlul radiologic din examenul medical obligatoriu pentru profesori la început de an şcolar.

3339 Vizualizari 9 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati