Proiect pilot la Galaţi: Locatarii unei asociaţii vor colecta separat deşeurile uscate de cele umede

* Proiectul debutează săptămâna viitoare la Asociaţia de Locatari nr. 758 *

Iniţiativă inedită în municipiul Galaţi. O asociaţie de locatari compusă din 33 de scări de bloc va începe să colecteze separat deşeurile uscate de cele umede. “Începând cu data de 16 octombrie 2017, Serviciul Public Ecosal lansează un proiect pilot de colectare selectivă pe fracție uscată și fracție umedă a deșeurilor provenite din gospodărie. Proiectul pilot se va defășura în cadrul Asociației de Locatari nr. 758. Pentru colectarea deșeurilor reciclabile ce constituie fracția uscată, locatarilor li se vor distribui gratuit saci menajeri prin intermediul Asociației de Proprietari. Cetățenii vor fi informați cu privire la faptul că în sacii primiți se vor colecta numai deșeuri reciclabile uscate (hârtie, plastic, PET, doze de aluminiu, cutii de tablă etc.) necontaminate (fără resturi alimentare sau lichide), urmându-se instrucțiunile din anunțul publicitar (fluturaș) anexat. În zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, locatarii unde se desfășoară proiectul pilot vor poziționa lângă ușa de la intrare (în exterior) sacii menajeri conținând fracția uscată, urmând ca personalul Asociației de Locatari să îi ridice în intervalul orar 8.00 – 10.00 și să îi predea Serviciului Public ECOSAL. Deșeurile amestecate nu vor fi ridicate de la ușa apartmentului. Gunoiul menajer va fi în continuare depozitat la punctul de colectare existent”, a informat Primăria Galaţi.

Proiectul pilot se va desfăşura pe o perioadă de două luni şi, în funcţie de rezultate, va fi extins la toate scările de bloc din municipiul Galați.

Obiectivele proiectului sunt creșterea gradului de colectare selectivă, “etanșarea” circuitului de colectare față de persoanele care sustrag deșeurile reciclabile şi reducerea cantităţii de deșeuri menajere depuse în containere. Toate acestea vor genera costuri de operare mai scăzute pentru Serviciul Public Ecosal şi creşterea duratei de exploatare a gropii de gunoi a municipiului Galaţi.

Gălăţenii care au propuneri de îmbunătățire a sistemului de colectare selectivă pot trimite sugestiile la e-mail: colectare_selectiva@ecosalgl.ro .

afis colectare selectiva a deseurilor

2249 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati