Protecţia Copilului nu permite reunirea tatălui gemenelor înecate la naştere cu ceilalţi şase copii

* Cercetat pentru omor pentru că a chemat ambulanţa prea târziu şi soţia lui a murit din cauza hemoragiei postnatale, bărbatul îşi va putea lua copiii de la rude abia după finalizarea anchetei *

Cei șase copii, cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani, ai familiei Ghidionescu, familia fetițelor înecate la naștere a căror mamă a murit ulterior din cauza hemoragiei, nu se pot întoarce la tatăl lor. Copiii au fost dați de către cei de la Protecția Copilului în grija familiei extinse în momentul în care tatăl a fost reţinut, acuzat de omor deoarece nu a anunţat decât ambulanţa decât după trei ore, deşi soția sa trăgea să moară. Chiar dacă miercuri seară magistrații au decis ca Aurelian Ghidionescu să fie cercetat în libertate pentru omor, copiii tot la familia extinsă rămân. „Copiii rămân în familia extinsă până când se finalizează cercetările. De abia atunci  vom evalua şi vom vedea dacă ei vor putea să se întoarcă la tată sau vor rămâne în continuare în familia extinsă”, a precizat Ciprain Groza, de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Galați.

Joi, mama și cele două fiice înecate la naștere au fost conduse pe ultimul drum.

Amintim că, duminică, soţia lui Aurelian Ghidionescu a născut acasă, singură, două fetiţe gemene, vii, pe care le-a înecat şi le-a băgat într-o pungă în frigider. La scurt timp, femeia a murit din cauza hemoragiei. Ancheta procurorilor caută să facă lumină nu doar asupra responsabilităţii soţului faţă de decesul soţiei, dar şi asupra implicării acestuia în decesul celor două nou-născute.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati