Protest al crescătorilor de păsări şi animale mici, astăzi, în faţa Prefecturii din Galaţi

* Protestatarii sunt nemulţumiţi de faptul că nu mai au un spaţiu în care să vândă vietăţile *

Câţiva crescători de păsări şi animale mici, membri ai Asociaţiei Columbofile Păsări şi Animale Mici au protestat, astăzi, în faţa sediului Prefecturii din Galaţi, nemulţumiţi că nu li se mai permite să-şi vândă păsările sau animalele mici în Piaţa Centrală, întrucât zona în care obişnuiau să vină nu mai este autorizată sanitar-veterinar. În sunetul vuvuzelelor, crescătorii (unii cu pui de iepure în braţe) au afişat diverse pancarte pe care se puteau citi mesaje precum “Jos conducerea DSV”, “DSV face găinării” sau „Asociaţia Columbofilă Păsări şi Animale Mici protestează”.

„DSV-ul ne-a închis piaţa de păsări, a luat autorizaţia veche de funţionare, ei găsesc ca motiv – au o lege dată acum şi noi nu ne mai încadrăm în acea lege. Am făcut hârtii şi la Primărie, şi la DSV şi am spus cum în toată ţara în toate pieţele sunt aceste târguri, nu au ştiut ce răspuns să ne dea. Au spus că au scris la Bucureşti, la DSV naţional şi vor primi un răspuns de acolo” a afirmat preşedintele Asociaţiei Porumbei, Iepuri şi Găini – Galaţi, Laurenţiu Nelu Costin.

Manifestanţii au mai spus că zona din Piaţa Centrală unde obişnuiau să vină cu păsările şi animalele mici este închisă din luna noiembrie a anului trecut, după ce au apărut cazuri de gripă aviară, însă nu a mai fost redeschisă, iar ulterior au aflat că aceasta nu mai este autorizată sanitar-veterinar. Astfel, ei susţin că li s-a sugerat să-şi deschidă magazine de tipul pet-shopurilor sau să dispună de un spaţiu comun corespunzător noilor norme. În plus, oamenii s-au plâns că în restul ţării crescătorii de păsări şi animale mici nu întâmpină astfel de probleme, odată cu schimbarea reglementarărilor din domeniu.

Conducerea DSVSA Galaţi spune că legea nu mai permite comercializarea de păsări şi animale mici în zona din Piaţa Centrală unde obişnuiau să vină crescătorii.

 Pe de altă parte, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea le-a oferit crescătorilor posibilitatea să-şi comercializeze păsările şi animale mici în zona Pieţei de Gross, dar pentru că este situată la marginea oraşului, aceştia au refuzat varianta propusă. În această situaţie, a precizat primarul, se poate pune totuşi la dispoziţia acestora un spaţiu închiriat de la Administraţia Pieţelor, tot în Piaţa Centrală, care să corespundă noilor norme, după ce se vor face investiţiile necesare, însă acest spaţiu poate fi închiriat doar unei asociaţii, nu individual pentru fiecare persoană fizică în parte.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati