Protest la Palatul de Justiţie din Galaţi

* Grefierii şi specialiştii IT spun că Legea salarizării unitare le-ar reduce salariile şi la jumătate *

Timp de două ore, întreg procesul judiciar a fost îngreunat, chiar dacă şedinţele s-au desfăşurat normal, deoarece IT-iştii Curţii de Apel Galaţi, iar mai apoi grefierii Judecătoriei, Tribunalului şi Curţii au protestat până la ora 13:00. Sunt nemulţumiţi de prevederile legii salarizării unitare, discutată acum în comisia de specialitate după ce a trecut de votul Senatului. Toţi susţin că, după intrarea în vigoare a legii salarizării, veniturile lor vor scădea cu până la 50%.

“Este o confuzie totală, nimeni, nici măcar un jurist, nu poate înțelege. Este o discrepanţă în noua grilă între funcțiile de conducere și funcțiile de execuție. Suntem nemulțumiți că nu angajează personal în justiție, adică noi muncim la fel, dar nu știm dacă de la 1 iunie vom avea aceleași salarii măcar, muncim triplu ca și acum, dar să avem aceleași salarii. Nu ne putem face și noi niște planuri pe termen lung, avem și noi familii, copii. Plus că celor de la IT li s-a redus salariul în noua grilă cu până la jumătate. A fost noaptea minții”, spunea Luminiţa Talpeş, grefier.

IT-ştii , care de mâine vor protesta pe o perioadă nedeterminată, cred că faptul că sunt lipsiţi de motivaţie riscă chiar să afecteze securitatea sistemului.

Şi grefierii vor continua să protesteze zilnic câte două ore.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati