Protest la Slobozia Conachi: Cu locuinţele distruse în prag de iarnă, sinistraţii cer ajutorul Guvernului

* Prefectul afirmă că ajutoarele de urgenţă de la Guvern vor sosi, dar nu poate preciza când *

Peste 100 de localnici din comuna gălăţeană Slobozia Conachi, unde inundaţiile din octombrie au afectat 600 de persoane din 200 de gospodării, au susţinut, miercuri, în faţa sediului Primăriei, un protest împotriva Guvernului, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au alocat bani pentru a-şi repara casele distruse de ape. “Jos Guvernul!”, “Hoţii!”, au strigat oamenii, nemulţumiţi şi de premierul Dacian Cioloş, care nu le-ar înţelege suferinţa.

3Oamenii se plâng că locuiesc în case cu pereţii uzi, cu mucegai, iar unora chiar li s-au dărâmat pereţii. “Avem 60 de ani. Cum să o mai luăm aşa de la capăt, fără bani? Cad casele pe noi şi vine frigul”, a spus una dintre localnice.

Oamenii le-au cerut socoteală iniţial autorităţilor locale, care au spus că au făcut ce au putut. “Aceşti oameni au venit ca să îşi ceară drepturile”, a spus primarul de la Slobozia COnachi, Emil Dragomir. “Vor să meargă  şi la Guvern, şi la Prefectură. Nu politic, nu partide. Îşi strigă disperarea. Vine iarna, casele li se dărâmă, nu au unde locui, vor dreptul lor”, a afirmat primarul.

Prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, le transmite sinistraţilor că ajutoarele de urgenţă de la Guvern vor sosi, dar nu poate preciza cuantumul acestora şi nici când vor veni. Poate chiar în şedinţa de guvern de astăzi (miercuri – n.r.) se va lua această măsură.

Trebuie spus că evaluarea pagubelor provocate de inundaţii, evaluare întocmită de Prefectură, a fost trimisă Guvernului, iar acum se aşteaptă alocarea banilor pentru reconstrucţia caselor.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati