Protest pe treptele Palatului de Justiţie. Magistraţii, nemulţumiţi de modificările la legile justiţiei

* Judecătorii de la instanţele gălăţene ar putea protesta şi în zilele următoare *

Modificările pe care guvernanţii vor sa le aducă legilor justiţiei au scos în stradă, şi la Galaţi, 40 de procurori şi judecători. Aceştia au protestat tăcut, fără pancarte şi scandări, timp de 30 de minute, pe treptele Palatului de Justiţie. La final, preşedintele Tribunalului Galaţi a arătat de ce magistraţii nu sunt de acord cu schimbările  ce vor urma. “Propunerile de modificare a Codului de Procedură Penală, în primul rând, pur şi simplu pun stavilă justiţiei în ceea ce priveşte probatoriile şi aşa mai departe. Trebuie să înţelegem că sistemul de justiţie trebuie să rămână independent”a declarat judecătorul Robert Florea, preşedintele Tribunalului Galaţi.

Magistraţilor li s-au alăturat şi aproximativ 20 de persoane din grupulul #Rezist de la Galaţi, care au scandat împotriva modificărilor din justiţie. “Vrem justiţie, nu corupţie!”, au strigat oamenii. “Sunt aici ca să îi susţin pe magistraţi şi sunt aici din motivul un pic social că nu vreau să emigrez a doua oară”, a spus unul dintre protestatari.

În timpul protestului, sedinţele de judecată au fost suspendate, dar nici avocaţii si nici justiţiabilii nu au avut probleme. “Magistraţii ştiu foarte bine legile din România deoarece lucrează cu ele, le aplică şi întotdeauna când survin modificări care îngreunează procesul de aplicare a legii este justificat acest protest”, a spus avocatul Mircea Breahnă.

Dacă lucrurile rămân aşa şi guvernanţii nu dau niciun răspuns, magistraţii gălăţeni ar putea ieşi şi în zilele următoare pe treptele Palatului de Justiţie.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati