Radu Macovei, despre protestele împotriva OUG 13: Nu credeam că mai suntem capabili să reacționăm în felul ăsta. Este extraordinar de încurajator

* Macovei a vorbit şi despre deziluziile trăite după ieşirea ţării din comunism, nominalizând trei foşti lideri liberali: Theodor Stolojan, Crin Antonescu şi Călin Popescu-Tăriceanu *

Invitat, luni seară, la emisiunea “Deschide Lumea” de la Realitatea TV Galaţi-Brăila, ziaristul şi scriitorul Radu Macovei a declarat că protestele paşnice declanşate în întreaga ţară şi în comunităţile de români din străinătate de adoptarea scandaloasei Ordonanţe 13 privind modificarea Codului Penal i-au provocat o surpriză plăcută şi, totodată, “o senzaţie de confort”. “Am avut o senzație de confort. Nu credeam că mai suntem capabili să reacționăm în felul ăsta. O reacţie pașnică a unor oameni care sunt pe picioarele lor. (…) La proteste au ieșit și băieții mei de la București – unul de 47, unul de 40 de ani – bărbați în toată firea, îi știu cum gândesc. Nu poți să vii să-mi spui că i-a trimis Soros în stradă”, a spus Macovei. “Este extraordinar de încurajator. În stradă au ieșit oameni în plină efervescenţă umană. Un om cu vârsta cuprinsă între 40 și 55 de ani este în plenitudinea forțelor. Ăștia sunt cei care au ieșit acolo”, a continuat ziaristul, referindu-se la participanţii la aceste proteste.

Radu Macovei, unul dintre fondatorii cotidianului “Viaţa liberă”, a vorbit şi despre deziluziile trăite după ieşirea din comunism, nominalizând trei foşti lideri liberali: Theodor Stolojan, Crin Antonescu şi Călin Popescu-Tăriceanu. “Am câteva deziluzii teribile legate de ceea ce s-a întâmplat după ‘89. (…) Unul dintre cei care m-a deziluzionat complet, și în care am crezut, a fost Stolojan. Altul a fost Crin Antonescu, care (…), la un moment dat, a clacat lamentabil. (…) Un alt om este Tăriceanu, care era fanion al liberalismului românesc, care vine dintr-o familie liberală. (…) Este o mare deziluzie și, din păcate pentru el, pun semnul egal între el și [Gabriel] Oprea (…), o catastrofă intrată în politică. (…) Tăriceanu este un oportunist”, a declarat Macovei.

Continuând, el a criticat faptul că partidele politice le atribuie unor personaje nedemne funcţii publice de mare prestigiu şi responsabilitate, cum sunt cele de preşedinte al Senatului şi al Camerei Deputaţilor, banalizându-le astfel. “Noi ne autodesconsiderăm. Cum să ne ia alții în serios, dacă noi nu ne luăm în serios?”, a afirmat Radu Macovei.

4119 Vizualizari 3 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati