Radu Oprea: Soţia mea a mai fost măritată, cu un tânăr din PSD. Astfel mi s-a pus eticheta de PSD-ist

* “Îmi vine greu să lupt cu o astfel de mentalitate”, a declarat fostul vicepreşedinte al USR Galaţi, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV Galaţi-Brăila *

Radu Oprea, fostul vicepreşedinte al USR Galaţi, declarase într-o emisiune anterioară că, deşi nu mai este membru al USR, va vota acest partid la alegerile parlamentare programate în luna decembrie. După numai două săptămâni, Oprea şi-a nuanţat afirmaţia într-o intervenţie telefonică în cadrul emisiunii “Deschide Lumea”, spunând că este dezamăgit de acuzaţiile ce i-au fost aduse pentru a fi înlăturat din filiala gălăţeană a USR.

“Încă încerc să aflu de ce am fost înlăturat. Motivele care s-au vehiculat au fost absurde. Faptul că am candidat independent în urmă cu patru ani (la Consiliul Local, n.r.), alături de Nicuşor Ciumacenco, şi el independent pentru Primărie, nu ţine (…). Mi s-a mai reproşat un lucru absurd: soţia mea a mai fost măritată, cu un tânăr din PSD, deci (…) am fost etichetat ca fiind PSD-ist pentru asta. Îmi vine greu să lupt cu o astfel de mentalitate”, a declarat Radu Oprea la Realitatea TV Galaţi-Brăila.

În replică, Dragoş Neamu, persoana mandatată de către liderii USR de la Bucureşti să pună bazele noii organizaţii locale, a spus că povestea cu soţia este doar un motiv pe care Oprea l-a invocat pentru a nu lăsa să se afle toate celelalte motive. Într-un interviu apărut în cotidianul “Viaţa Liberă”, Neamu afirmase că anturajul în care se afla fostul lider USR Galaţi nu creează suficiente motive de încredere la Bucureşti. “La el, relaţiile acestea transcend inclusiv în mediul de afaceri şi familial. Este foarte greu, uman, să rezişti unor presiuni care pot veni dinspre familie într-un moment critic pentru cariera ta politică, în care trebuie să iei o decizie”, a declarat Dragoş Neamu.

Desi sună a telenovelă politică, ruptura dintre Radu Oprea şi USR pare să fie definitivă. Delia Oprea, soţia tânărului politician, a mai fost căsătorită cu Marius Mărgărit, şeful tineretului social-democrat din Galaţi, fost subsecretar de Stat în Ministerul Transporturilor, cel care se află pe lista de deputaţi propusă de PSD la actualele alegeri parlamentare.

Acest episod consumat în plan politic ridică un semn de întrebare referitor la linia de demarcaţie dintre viaţa personală şi competenţele profesionale ale fiecăruia. Care sunt criteriile după care ar trebui să fie promovat un tânăr în USR, asta numai liderii săi o stabilesc. Urmărind acest dialog spumos, demn de o telenovelă, pot spune doar că rămân… telespectator.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati