Raportul preliminar al Inspecţiei de Stat în Construcţii: Blocul G5 va fi consolidat

* Inspectorii recomandă intervenţia în două etape: punerea în siguranţă a pereţilor clădirii şi abia apoi consolidarea şi reabilitarea apartamentelor afectate de explozie *

Blocul G5 din cartierul gălăţean Micro 19, în care sâmbătă seară s-a produs o explozie puternică, va intra în consolidare. Primăria Galaţi a primit raportul preliminar al inspectorilor de stat în construcţii privind evaluarea structurii de rezistenţă a blocului G5, iar documentul precizează necesitatea intervenţiei în două etape distincte: prima – de punere în siguranţă a pereţilor clădirii prin realizarea de “lucrări de sprijiniri temporare” şi a doua etapă – de consolidare şi reabilitare a apartamentelor de la etajele III şi IV, afectate de explozie. Totodată, în a doua etapă, se va mai efectua o evaluare pentru a se stabili posibilitatea să se reîntoarcă în propriile apartamente locatarii de la parter şi etajele I şi II.

Urmează ca municipalitatea, într-o şedinţă de Consiliu Local, să aloce fondurile necesare începerii lucrărilor de consolidare a blocului.

Reamintim că explozia produsă sâmbătă seară, din cauza unei butelii defecte, a provocat moartea unei fetiţe de un an şi jumătate şi rănirea altor patru pesoane, doi adulţi şi doi copii. Suflul exploziei a afectat cele 21 de apartamente de pe scară, dintre care cinci, de la etajele IV şi III, sunt distruse. Pereţii apartamentelor au fost sparţi, plafoanele şi planşeele, de asemenea, inspectorii de stat în construcţii recomandând evacuarea de urgenţă a tuturor locatarilor din bloc. Aceştia au fost cazaţi de Primărie în diverse spaţii – apartamente ale Garnizoanei Galaţi, camere de cămin ale Universităţii “Dunărea de Jos” şi Centrul de Primire Urgenţe al Primăriei Galaţi.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati