Reabilitare termică de mântuială! Primăria le-a spus locatarilor că reclamaţiile sunt “tardive”, deşi lucrarea e încă în garanţie!

* În schimb, în faţa presei municipalitatea a susţinut că executantul a făcut numeroase reparaţii *

Reabilitate termică cu bani europeni, dar lucrare făcută de mântuială. Locatarii unui bloc din cartierul gălățean Micro 16 au fost fericiți în 2012, când au aflat că pe bani europeni li se va reabilita termic tot blocul, de la izolația exterioară a fațadelor până la hidroizolația acoperișului. Lucrarea a costat 1,3 milioane de lei. 80% din sumă a reprezentat bani accesați de Primăria Galați pe fonduri europene, la care proprietarii apartamentelor au avut de adăugat 20% din suma totală, adică între 2.000 și 4.000 de lei de apartament, în funcție de mărimea locuinţei. În decembrie 2015, lucrarea era finalizată și avea cinci ani garanție, dar bucuria locatarilor a  fost de scurtă durată.

Din vara anului 2016, imediat după ploi, a început să li se infiltreze apă în pereți şi a apărut mucegaiul. “În vara anului 2016 au apărut problemele. De atunci am făcut foarte multe intervenţii la Primărie. Mi s-a răspuns că s-a adus la cunoştinţa constructorului şi atât. Au făcut nişte cârpeli pe acoperiş, dar cea mai mare problemă este legată de infiltraţiile care sunt în apartamente. Plouă în case şi sunt afectate toate scările. Este vorba despre lucrări de reabilitare termică a blocului L, pe fonduri europene. Contractul s-a semnat în anul 2012, iar lucrările au fost finalizate la finalul lui 2015. Am primit răspunsuri de la Primărie, dar problemele nu s-au rezolvat. Ultimul răspuns spune că reclamaţiile sunt tardive, deşi lucrarea are o garanţie de cinci ani, din garanţie nu au trecut decât un an şi zece luni.  Am depus cel puţin 20 de reclamaţii la Primărie. Noi am mandatat Primăria, doar cu ea lucrăm. De fiecare dată ni se spune că s-a luat legătura cu constructorul şi atât, nu că va constrânge constructorul să execute lucrări. În ultimul răspuns ni s-a spus că sunt tardive plângerile şi să nu mai reclamăm. Am făcut plângeri şi la DNA. Asociaţia a plătit 20%, adică 277.094,33 de lei. În răspuns ni se spune că problemele trebuiau semanlate la recepţia lucrării, acum fiind tardiv. Problemele au apărut după recepţia lucrării, cartonul s-a desprins, nu a fost corect sudat, lucrarea a fost făcută de persoane fără calificare, cum puteam noi reclama la recepţie?”,  a spus Aneta Sava, administratorul blocului.

De atunci, administratorul asociației susține că a făcut nenumărate solicitări la Primărie pentru a trimite firma care a făcut lucrarea, contractată de Primărie, să repare stricăciunile. Ar fi venit o dată, dar au făcut treabă de mântuială și problemele persistă.

Într-un răspuns scris primit de la Primărie către asociaţia din care face parte blocul scrie, într-adevăr, că reclamaţia ar fi “tardivă”, deși garanţia lucrării nu a expirat. Surprinzător, însă, acum, Primăria Galați susține că firma care trebuie să asigure reparațiile vine de câte ori o cheamă cei de la asociație și că ultima reparaţie a fost făcută în 12 octombrie 2017. “La reclamaţia Asociaţiei 306 din Galaţi, constructorul a intervenit şi a efectuat remedieri constatate în urma infiltraţiilor. Acest lucru s-a întâmplat pe data de 12 octombrie  anul curent, acum mai puţin de o lună. S-a făcut menţiunea pe actul constatator că, dacă vor fi remarcate şi alte fenomene de acest gen, constructorul va interveni pentru a remedia total această problemă. Abia după ce nu vor mai fi constatate alte infiltraţii constructorul poate interveni inclusiv în interiorul apartamentelor care au fost afectate”a declarat Raluca Ardean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galați.

Din păcate, dacă așa este, ţinând cont de ce e în casele oamenilor, este clar că reparațiile nu sunt bune de nimic.

vlcsnap-2017-11-09-15h46m03s238

dav

dav

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati