Rectificate bugetară la Sănătate de 270 de milioane de lei reprezentând… cheltuieli social-CULTURALE! Preşedintele CNAS oferă explicaţii halucinante

* Discuţia a avut loc la dezbaterile din comisiile reunite din Senat şi Camera Deputaţilor *

Deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniţă, a întrebat încă de acum două săptămâni, în cadrul Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, ce reprezintă rectificarea bugetară de aproape 270 de milioane de lei trecută ca “cheltuieli social-culturale”. Ioniţă nu a primit un răspuns nici atunci, nici ulterior, când a adresat aceeaşi întrebare în scris.

Zilele trecute, profitând de prezenţa ministrului Sănătăţii şi a preşedintelui CNAS la dezbaterile din comisiile reunite din Senat şi Camera Deputaţilor, deputatul PNL de Brăila a adresat întrebarea din nou. “Poate mă lămuriți de ce s-a votat o rectificare de buget de 269.700.000 de lei care reprezintă cheltuieli social-culturale. Nu a știut nimeni să-mi răspundă în acel moment ce reprezintă acele cheltuieli. (…) Nu mi-ați răspuns la întrebare, motiv pentru care mi-am permis să vă întreb de ce la rectificare s-au dat acești bani, ce reprezintă această sumă și profit de prezența dumneavoastră aici”, a întrebat Antoneta Ioniţă.

Răspunsul preşedintelui CNAS este năucitor. “Ați văzut nedumerirea mea. Nu știam să fi mers vreodată banii în direcția asta”, a spus oficialul. La insistenţele celorlalţi membri ai comisiei, care atrag atenţia că bani pentru activități culturale la Sănătate sună ciudat, intervine ministrul Sănătăţii: “Așa se numește titlul din clasificația bugetară”. Preşedintele CNAS a revenit imediat, dar nu a lămurit cu nimic situaţia, dimpotrivă. “Răspunsul ușor este așa l-am moştenit. O să-l schimb… N-o să-l schimb niciodată, mi se spune, că așa vine de la Finanţe. Din păcate, nu am avut cheltuieli pentru activități culturale… sau din fericire!”, a declarat şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Confuzia despre destinaţia celor aproape 270 de milioane de lei din bugetul Sănătăţii a stârnit indignarea parlamentarilor din Opoziţie cu atât mai mult cu cât ei au cerut bani, şi mai puţini chiar, pentru asistenţa medicală primară. “Astăzi cerem, după cum ați observat, mai mulți parlamentari de la toate grupurile parlamentare, o suplimentare a bugetului asistenței medicale primare, mult mai mic decât aceste cheltuieli de 269.700.000 de lei. Noi, PNL, am cerut 250.000.000 lei, domnul doctor de la UDMR la fel a cerut suplimentare, domnul Petru Movilă susține, USR susține, așa că haideți să ne unim forțele și să facem ceva pentru asistentă medicală primară!”, a declarat deputatul PNL de Brăila, Antoneta Ioniţă, în cadrul dezbaterilor din comsiile reunite.

Întreaga discuţie poate fi urmărită AICI de la minutul 1:25:05.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati