Reorganizare de proporții la Spitalul Județean de Urgență Brăila

* Președintele CJ Brăila spune că noul manager a început deja evaluarea întregului personal, astfel încât, în cel mai scurt timp, dinamica spital-pacient să se schimbe în bine pentru cel din urmă *

Președintele Consiliului Judeţean Brăila, Iulian Chiriac, este convins că noua conducere a Spitalului Județean va reuși să reorganizeze unitatea, astfel încât în spital să nu mai existe derapajele semnalate în ultimii ani, legate atât de investițiile derulate acolo, cât și de modul în care personalul se comportă cu pacienții. Iulian Chiriac a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că noul manager, Delia Râșnoveanu, a demarat deja evaluarea problemelor și a personalului și că, în cel mai scurt timp, se va discuta atât pe rezultatele acestei evaluări, cât și pe planul de acțiune de viitor al managerului.

“La spital sunt două aspecte – am avut rugămintea ca, în primul rând, managerul să se axeze pe resursa umană, care trebuie să fie profesionistă, capabilă și orientată către pacient. Exact cum spune la lege. Încă avem mari probleme acolo, care sunt din trecut. Încercăm etapizat, se ia secție cu secție, se face evaluare, a început-o deja. Am discutat chiar ieri pentru prioritățile obiectivelor de investiții. La secția ATI suntem pe ultimii 10 metri. Mai avem de achiziţionat niște mobilier nemedical și ceva mobilier medical și îi dăm drumul. Dar, de exemplu, aparatul tehnic nu s-a mișcat deloc și nici până acum nu au făcut referat pentru partea de încălzire, pe care trebuie să o rezolvăm până la sfârșitul anului. Tot până la sfârșitul anului vom avea un plan ca să putem demara modernizarea spitalului pe partea de cazare. Ori dăm drumul la tot deodată, ori lucrăm câte 3-4 secții pe an, dar trebuie neapărat făcut. Pacienții nu mai pot sta aşa”, a comentat Chiriac.

Acesta a adăugat că se fac eforturi considerabile pentru anagajarea de medici, în contextul în care, la ora actuală, sunt nu mai puțin de 44 de posturi libere. “Sunt foarte multe posturi de medici primari libere, care sunt foarte greu de ocupat, așa că le vom transforma în posturi de medici specialist. Vom scoate la concurs, până la sfârșitul anului, 20 din 44. Le vom scoate la nesfârșit, până se vor ocupa. Am vorbit deja cu câțiva medici interesați să vină la Brăila, au avut niște cerințe specifice de aparatură medicală pentru intervenții noi pe care vor să le facă, am vorbit cu doamna manager să rezolve problema, astfel încât ei să fie multumiţi”, a spus președintele CJ Brăila.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati