Revoltător! Un administrator de fermă a ţinut sclav un puşti de 15 ani. Bărbatul a fost arestat

* S-a întâmplat la Şendreni, unde tânărul a fost pus la muncă şi ţinut împotriva voinţei sale *

Acuzaţii de lipsire de libertate în mod ilegal, supunere la muncă forțată sau obligatorie și furt. Acestea planează asupra unui gălăţean în vârstă de 46 de ani, administrator de fermă în localitatea gălăţeană Şendreni, după ce a ţinut sclav un adolescent de 15 ani. După mai multe încercări eşuate de a fugi, minorul a reuşit în cele din urmă să scape şi s-a întors la familia lui, care a alertat Poliţia. Oamenii legii au făcut, ieri, o percheziţie şi controale în Şendreni.

“Un bărbat de 46 de ani din comuna Șendreni, administrator al unei ferme din localitate, în urma unei discuții telefonice, a stabilit o înțelegere în urma căreia urma să primească un minor în vârstă de 15 ani să locuiască la stâna sa unde, în schimbul prestării de diferite munci gospodărești, acesta ar fi primit hrană și bani. Având în vedere faptul că la data de 26 februarie a.c., tânărul a plecat dintr-un  centru de minori, dispariția acestuia a fost sesizată organelor de poliție, făcându-se toate demersurile legale pentru identificarea și localizarea minorului, acesta fiind pus în urmărire națională.

La începutul perioadei, copilul a comunicat cu părinții săi, prin intermediul telefonului mobil dat de mama sa, fără să le dea detalii reale și exacte despre locul în care se află, crezând că este într-un cadru de siguranță. După câteva zile, văzând că era supus unei suprasolicitări fizice exagerate pentru vârsta sa și nici nu era plătit conform înțelegerii, minorul i-a spus administratorului fermei că dorește să părăsească stâna și să meargă acasă la părinții săi, dar acesta l-a refuzat pe motiv că nu are un alt cioban cu care să-l înlocuiască și va trebui să mai rămână o perioadă. Minorul nu a fost de acord și a început să plângă, dar bărbatul a rămas insensibil la starea de spirit și dorința minorului de a pleca, i-a luat cu forța din mână telefonul mobil pentru a nu mai comunica cu nimeni, i-a desfăcut aparatul și i-a rupt cartela SIM, după care a dat aparatul unui alt cioban.

Fiind conștient de faptul că poate scăpa numai cu fuga din acest loc, tânărul, în ziua de 11 martie, în jurul orei 10:00, profitând de neatenția ciobanilor, a fugit de la fermă și a ajuns la drumul național care tranzitează comuna. În acel moment a fost surprins de administratorul fermei. Acesta i-a promis că îl va duce la părinții săi, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Întors la fermă, în aceeași zi, în jurul prânzului, minorul a încercat din nou să fugă, ajungând iarăși la drumul național. Aici, soferul unui autoturism de culoare albă a oprit și, impresionat de povestea tânărului, deși dorea sa ajungă doar până în localitatea Vameș, și-a continuat drumul până în comuna Tudor Vladimirescu pentru a se asigura că minorul ajunge acasă în siguranță.

Ajuns acasă în siguranță, minorul le-a povestit părinților prin ce a trecut, iar aceștia au alertat polițiștii din comună. Polițiștii  Serviciului Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea de către administratorul fermei a infracțiunilor de lipsire de libertate, furt și supunere la muncă forțată sau obligatorie, și la data de  10 aprilie a.c. au desfășurat o acțiune, fiind conduse  la sediul I.P.J. Galați trei persoane pentru audieri”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Galaţi.

Administratorul fermei a fost reținut pe bază de ordonanță pe o perioadă de 24 de ore, iar instanța de judecată a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati