ROBOGAL 2019 – Expoziție de robotică educațională la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii

Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță Galați”, va găzdui în data de 14 decembrie 2019, expoziția de robotică educațională „ROBOGAL 2019”, manifestare care își propune să prezinte roboții realizați de mai mulți elevi din Galați, elevi care activează în cadrul clubului „Sophia Science”. Evenimentul este organizat în colaborare cu Asociația “Galatzi 2020”

În cadrul expoziției vor fi prezentați roboți cu diferite funcții educaționale, care vor putea fi văzuți de vizitatori începând cu ora 10.00, au anunțat organizatorii.

„Roboții expuși au fost realizați în cadrul unui proiect finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (POPAM). Având în vedere specificul zonei și rolul important pe care îl are comunitatea pescărească, copii și tinerii au fost chemați să găsească soluții inovative de dezvoltare durabilă valorizând tocmai acele resurse disponibile cu ajutorul tehnicii și tehnologiei”, se arată într-un comunicat de presă al Complexului Muzeal.

Vizitatorii vor putea vedea un robotul „pescar”, un robot „barcă”, un robot „pește” sau panouri solare, toate alcătuind un ecosistem inteligent la o scară mai mică, în care elementele și actorii implicați contribuie benefic la protejarea mediului înconjurător. Va fi prezentat și un model de oraș-inteligent, cu un robot-lift nepoluant și un robot care udă plantele montate pe stațiile de autobuz.

Pentru copiii mai mari (și nu numai) va fi amenajată o masă de competiție în care mai mulți roboți vor avea de îndeplinit diferite activități. Și, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă, nu putea lipsi de la acest eveniment robotul-Moș Crăciun !

Expoziția va fi deschisă la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță Galați” în data de 14 decembrie 2019.

Programul de vizitare este în intervalul 09.00 – 17.00.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati