Românca ce are diabet tip 1 insulinodependent şi face turul ţării pe bicicletă ajunge luni în Galaţi

* Gabriela Airinei strânge fonduri pentru copiii cu diabet, aşa că la întâlnire puteţi face donaţii *

Gabriela-Elena Airinei, prima persoană cu diabet tip 1 insulinodependent care face turul României pe bicicletă, ajunge luni, 17 iulie, la Galaţi. Întâlnirea cu gălăţenii va avea loc la ora 18:00, pe esplanada din faţa Hotelului “Dunărea”.

Aventura Gabrielei are un scop umanitar – ea vrea să strângă fonduri ca să achiziţioneze sisteme de monitorizare a glicemiei cu senzori pentru copiii cu diabet, aşa că cei interesaţi să participe la eveniment sunt încurajaţi să facă donaţii. Gălăţenii cu suflet mare pot cumpăra dreptul de a pedala alături de Gabriela una sau mai multe etape de pe traseu, pot achiziţiona tricouri şi alte articole promoţionale sau pot, pur şi simplu, să doneze sume de bani.

Fondurile astfel colectate vor fi donate Asociaţiei „Sprijin pentru Diabet”, care va cumpăra sistemele cu senzori de monitorizare continuă a glicemiei şi le va oferi copiilor cu diabet, care vor scăpa astfel de chinul înţepăturilor în deget. „Pedalăm pentru cei 3.000 de copii din România cu diabet tip 1. La fiecare mic dejun, prânz sau cină, copiii cu diabet trebuie să-şi măsoare glicemia şi să-şi facă insulina. În fiecare zi. Adică 2.688 de înţepături pe an. Prin proiectul nostru, dorim să reducem numărul zilnic de înţepături la copii şi să asigurăm sisteme de monitorizare continuă”, se arată pe pagina proiectului, www.dasieupot.ro.

Gabriela Airinei a început turul României pe bicicletă pe 25 iunie, pornind din Bucureşti, şi îl va încheia spre sfârşitul lunii iulie. Până la finish, ea va traversa 21 de judeţe şi nu singură, ci cu soţul şi cu băiatul ei. În total, cei trei vor parcurge aproape 3.000 de kilometri în şa pe hotarul ţării.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati