Ruptură în ALDE! Dima, despre Durbacă: “Ce putem vorbi de cineva care a schimbat lista de consilieri? Lucrurile astea ar trebui să se oprească!”

* Cristian Dima spune că are probleme de autoritate cu Eugen Durbacă *

Vicepreşedintele ALDE şi preşedinte executiv ALDE Galaţi, Cristian Dima, a declarat, astăzi, că Biroul Teritorial Judeţean al ALDE Galaţi a luat decizia, în unanimitate, să susţină ideea organizării imediat după Paşte a Congresului ALDE pentru alegerea preşedintelui formaţiunii. “Propunerea organizaţiei ALDE Galaţi este Congres după Paşte şi apoi alegeri interne în organizaţiile locale. Ieri am avut Biroul Teritorial Judeţean ALDE Galaţi şi s-a propus şi s-a votat în unanimitate să începem alegerile interne printr-un Congres”, a declarat Dima.

Anunţul contrazice declaraţiile făcute în urmă cu o săptămână de preşedintele ALDE Galaţi, Eugen Durbacă, potrivit căruia membrii de partid ar fi votat, tot în unanimitate, pentru organizarea Congresului ALDE în toamnă, după Congresul PNL, astfel încât liberalii nemulţumiţi să poată veni în ALDE.

Cristian Dima susţine că decizia de a pleda pentru organizarea Congresului ALDE după Paşte ar fi legată de problemele de autoritate pe care el le are cu actualul preşedinte ALDE Galaţi, deputatul Eugen Durbacă, acesta din urmă luând decizii unilaterale în legătură cu diverşi membri ALDE, veniţi pe filiala PLD. “Să începem alegerile interne printr-un Congres pentru a evita o suită întreagă de ilegalităţi şi lucruri care nu se desfăşoară în conformitate cu legislaţia în vigoare şi statutul, cum ar fi cazul de la noi, în care avem aleşi locali şi judeţeni care fac parte din birourile locale de conducere ale partidului, dar Durbacă a trimis adresă că n-ar fi membri ALDE şi şi-au pierdut calitatea de aleşi locali. (…) Cu vârsta, apar tulburări de memorie, fiecare înţelege ce poate şi cât poate dintr-un statut şi dintr-o lege. Ce putem vorbi de cineva care a schimbat lista de consilieri? Ar fi bine să fim rezervaţi în afirmaţii şi mă gândesc că judecătorii sunt inamovibili, dar mă gândesc cum a primit un judecător o listă fără semnătura mea, fără să ştiu? Eu n-am reacţionat pentru că nu e în folosul partidului, dar cred că lucrurile astea ar trebui să se oprească… Ce putem oferi copiilor, societăţii dacă persistăm în astfel de lucruri? Poţi să spui o dată că ai greşit, a doua oară este… ce să mai spun? Durbacă are propria lui organizaţie, care nu are nici o legătură cu ALDE”, a afirmat Cristian Dima.

Acesta a adăugat că ALDE ar trebui condus, la nivel naţional, de un singur lider, şi că la alegerea preşedintelui ALDE îl va vota pe Călin Popescu Tăriceanu. “Să vorbeşti despre un partid de 5% cu doi copreşedinţi este deja jenant. Eu voi vota cu un liberal întotdeauna pentru că suntem un partid liberal”, a spus Dima.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati