Salvată de la moarte, a primit o nouă şansă la viaţă de la oameni cu suflet mare

* Salvatorii poneiului Hanna sunt cei de la Asociaţia de Protecţie a Animalelor Help Lăbuş *

hannah-cluj-2O intervenţie chirurgicală făcută în premieră la Clinica de Medicină Veterinară a Facultăţii din Cluj a salvat viaţa unui ponei condamnat la moarte încă din a şaptea zi de viaţă. Bietul animal se născuse cu o malformaţie gravă din cauza căreia avea unul dintre picioarele din spate răsucit în unghi drept, iar stăpâna decisese să eutanasieze poneiul. Despre caz au aflat însă cei de la Asociaţia de Protecţie a Animalelor Help Lăbuş din Galaţi, care au adoptat animalul şi l-au dus la o clinică de la Cluj, unde a fost operat. Poneiul, pe nume Hanna, a stat şase luni mai apoi internat, iar acum este bine. Are două atele şi, cel mai probabil, le va purta cel puţin până la primăvară, când medicii care au operat animalul îl vor investiga iar.

Hanna a fost adusă de la Cluj şi miercuri s-a întors în adăpostul Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Help Lăbuş. Este sub monitorizarea unui medic veterinar şi este protejată şi de ceilalţi membri ai asociaţiei.

Corina Grigore, preşedintele Asociaţiei de Protecţie a Animalelor Help Lăbuş din Galaţi, spune că, până acum, tratamentul şi cazarea plus intervenţia chirurgicală au costat 7.000 de lei. Suma nu a fost achitată integral încă, aşa că Hannei nu i-ar strica un ajutor din partea iubitorilor de animale. În plus, Hanna are nevoie de bandaje şi de mâncare bună.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati