Săptămâna Prevenirii Criminalităţii: Poliţiştii vorbesc cu elevii despre securitatea pe internet

* La întâlnirile oamenilor legii cu elevii vor participa şi părinţii elevilor, şi cadre didactice *

Poliţiştii gălăţeni merg săptămâna aceasta în grădiniţe, şcoli şi licee pentru a le spune elevilor cum să nu devină victimele rău-făcătorilor şi discută cu ei despre comportamentul preventiv. Este Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, iar la această a 12-a ediţie oamenii legii îi acordă o atenţie sporită securităţii în mediul on-line, un subiect de mare interes în această perioadă, când tot mai mulţi tineri cad în mrejele unor jocuri periculoase. “Tema siguranței în mediul on-line este abordată marți și miercuri. În cadrul acesteia se vor desfășura, în colaborare cu Organizația «Tinerii și Viitorul», activități de informare în școlile și liceele din municipiul Galați, unde vor participa atât elevii și cadrele didactice, cât și părinții. Recomandări preventive pe această temă vor fi adresate de către poliţiştii specializaţi şi membrelor Societății Naționale a Femeilor Ortodoxe din România – filiala Galați, urmărindu-se diseminarea informaţiilor către grupuri ţintă cât mai diverse şi mai numeroase”, a informat Inspectoratul Judeţean de Poliţie. IPJ îşi însoţeşte campania cu un clip pe tema securităţii în mediul on-line, care poate fi urmărit aici.

Potrivit IPJ Galaţi, polițiștii vor discuta, joi, cu elevi, părinţi şi profesori, despre prevenirea violenței în mediul familial. Săptămâna se va încheia cu activități preventive pe linia siguranței rutiere, care vor include trasee pentru micii pietoni, în Grădina Publică.

Totodată, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi anunţă că, începând din acest an, Săptămâna Prevenirii Criminalităţii va deveni un eveniment bianual.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati