Şase persoane reţinute în urma percheziţiilor de ieri, la contrabandiştii de ţigări şi motorină

* Oamenii legii au confiscat opt maşini folosite de membrii grupării în activitatea de contrabandă, precum şi 1.400 de litri de combustibil şi peste 2.000 de pachete de ţigări *

DSC_0108Gruparea infracţională care făcea trafic de ţigări şi de motorină peste Prut a fost destructurată de poliţiştii de frontieră si de procurorii DIICOT în urma percheziţiilor efectuate miercuri. “La data de 21.06.2017 au fost efectuate 12 percheziţii la domiciliile şi locuinţele fără forme legale ale membrilor structurii infracţionale, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi cantitatea de 1.400 litri de combustibil. De asemenea, au fost găsite şi ridicate un număr de 8 autovehicule utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă”, a declarat cms. Ion Irimia, de la Poliţia de Frontieră Galaţi.

Conform aceleiaşi surse, cercetările au relevat faptul că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii H. Gabriel, C.G. Marian, F. C. Daniel şi P. I. Marinel, cetăţeni români şi Republica Moldova, au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi inculpaţii F. George, M. Marian şi M. Cornelia. Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România, din Republica Moldova, peste 125.000 de litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 de pachete de ţigări, aceştia procedând la valorificare acestora.

“Prin ordonanţele din data de 22.06.2017 s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi, faţă de alţi 2 inculpaţi dispunându-se luarea măsurii preventive a controlului judiciar”, a precizat cms. Ion Irimia.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati