Scrisoare deschisă care semnalează lipsirea de libertate a elevilor de la CNVA

* Scrisoarea, expediată inclusiv Ministerului Educaţiei, este semnată de un elev al Colegiului *

Tudor Gheorghe, un elev major de la cel mai prestigios colegiu gălăţean, Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”, a trimis o scrisoare deschisă către mai multe intituţii, de la Prefectura Galaţi, Primăria Galaţi, MEN, Corpul de Control al MEN, Poliţia Română, Comisia pentru Educaţie de la Camera Deputaţilor şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, prin care acuză instituţia de învăţământ nici mai mult, nici mai puţin decât de lipsire de libertate în formă continuată. Asta deoarece, prin regulamentul de ordine interioară aprobat în septembrie de către Consiliul de Administraţie al Colegiului, instituţia, prin intermediul personalului de pază, îi împiedică fizic pe elevi să părăsească perimetrul şcolii, inclusiv în timpul recreaţiilor şcolare. Scrisoarea a fost publicată şi pe contul elevului de pe un site de socializare.

Şi alţi elevi majori susţin demersul elevului. Ei sunt nemulţumiţi de faptul că nu pot ieşi în pauze la fast-food ca să îşi cumpere ceva de mâncare sau chiar la fumat într-un loc legal deoarece sunt sătui să ia amenzi.

Conducerea Colegiului are acum discuţii cu elevii majori. Decizia luată, de a nu permite ieşirea elevilor nici în pauze, a fost făcută pentru siguranţă. Sunt în zona trecerii de pietoni peste drum de liceu, unde este şi un fast food, iar elevii ar putea fi răniţi. Totuşi, au de gând să modifice regulamentul şi să propună ieşirea celor majori pe bază de act de identitate.

Inspectoratul Şcolar Judeţean va analiza scrisoarea, se va merge pe o soluţie de mediere, deşi, legal vorbind, regulamentul este semnat şi de reprezentanţii părinţilor, şi de cei ai elevilor în Consiliul de Administraţie al Colegiului.

postare cnva

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati