Scurgere de păcură la Electrocentrale Galaţi. 400 kg de păcură s-au scurs dintr-o conductă defectă şi 3 muncitori au necesitat îngrijiri medicale

* Comisarii de mediu au stabilit că incidentul nu a provocat poluarea mediului înconjurător *

O bubuitură ca și cum ar fi fost o explozie s-a auzit în această după-amiază pe platforma siderurgică de la Galaţi. A fost vorba despre un accident tehnologic cauzat de defecțiuni tehnice la Electrocentrale Galaţi, producătorul de energie electrică şi termică de pe platforma industrială. Se pare că o garnitură a unei țevi a cedat și a împroșcat în jur 400 de kilograme de păcură, care s-au scurs într-o cuvă de retenție, fără să polueze mediul înconjurător. Trei muncitori care se aflau în zona în care s-a produs accidentul au închis imediat vanele, oprind scurgerea de păcură, iar unul dintre ei a suferit un atac de panică. La locul accidentului au sosit două autospeciale de pompieri şi două salvări, dar şi alte forţe.

“A avut loc un accident tehnologic pe platforma combinatului, la Electrocentrale. O flanşă de îmbinare  a cedat, iar 400 de kilograme de păcură s-au scurs. Nu a fost nici un pericol pentru mediu deoarece mai apoi păcura a ajuns într-o cuvă de retenţie. Trei persoane care se aflau în interior au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului”, a declarat cpt. Cătălin Sion, de la ISU Galaţi.

Nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică. Se fac cercetări pentru a  se stabii exact circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Comentarii

comentarii

Related News

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati