Seară artistică româno-albaneză la Galați

* Toți iubitorii de artă sunt invitați să cunoască arta, muzica și poezia albaneză *

Asociația Liga Albanezilor din România, Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” din Galați și Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin” organizează „Seară artistică româno-albaneză” în zilele 3-7 aprilie, la Galați.  Gălățenii și toți iubitorii de artă sunt invitați să cunoască arta, muzica și poezia albaneză.

Manifestarea include vernisajul expoziției de grafică a artistului plastic Gentian Zeka (Albania) și a elevilor clasei a XI-a, secția grafică, a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” (România), îndrumați de prof. Cornel Corcăcel. Vernisajul va avea loc joi, 4 aprilie, la ora 16:30, în holul principal al Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați.

„Relevanța culturală a acestei expoziții constă, mai ales, în formula de expunere a lucrărilor: artistul albanez Gentian Zeka creează o relație de asociere între imaginile lucrărilor sale cu imaginile lucrărilor artiștilor gălățeni, prin limbajul și discursul lor plastic specific, oferindu-se un dialog artistic. Expoziția cuprinde peste 40 de lucrări de grafică, un exemplu al plurivocalității expresiei în arta contemporană, relevându-se prin perspectiva inedită de abordare artistică, prin limbajul propriu, coerență și unitate”, se arată într-un comunicat de presă pe această temă.

„La ora 17:00, sala Amfiteatru a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, la acest eveniment, construit în jurul artei plastice, muzicii si poeziei, vor interpreta pentru admiratorii muzicii clasice instrumentiștii: Simona Holiartoc (oboi) – oboist la Teatrul Național de Operă si Operetă „Nae Leonard” și în același timp profesor la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, Piro Gaqi (Pian) – Lect. Univ. Dr. la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” Galați și Formația camerală a Liceului de Arte”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, actorul Victor Mihăilescu, lect. univ. dr. la Facultatea de Arte a Universității „Dunărea de Jos” Galați va recita poeme din poezia contemporană albaneză de Ismail Kadare, Visar Zhiti, Dritero Agolli, Ilirian Zhupa, Xhevahir Spahiu, Martin Camaj, Rita Petro, Bardhyl Londo.

Intrarea este liberă. După spectacol, publicul va fi invitat la un cocktail.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati