Secţia ATI a Spitalului Judeţean Brăila, una dintre cele mai moderne din țară, a fost inaugurată astăzi

* Valoarea investiției este de aproape 14 milioane de lei, iar dotările sunt de ultimă generaţie *

Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Brăila a fost inaugurată astăzi de conducerea unităţii medicale şi a Consiliului Judeţean Brăila. Secția are 30 de paturi, cu 5 mai multe decât vechea secție, şi este una dintre cele mai moderne secții ATI din țară, fiind chiar în top 3 la capitolul dotări. De la paturi la injectomate, carturi de resuscitare și monitoare, toate echipamentele sunt vârf de gamă, care nu doar că vor spori șansele pacienţilor la o recuperare rapidă, ci le vor ușura munca celor cinci medici care își vor derula activitatea aici.

Clădirea Secţiei ATI a fost ridicată în perioada 2011 – 2013, însă imobilul nu a putut fi folosit pentru că s-au constatat erori de proiectare și construcție care au dus și la litigii în instanță. Într-un final, în ultimul an, acestea au fost rezolvate și secția a putut fi, în sfârșit, inaugurată. Valoarea totală a investiţiei este de 13.998.000 de lei.

Secția ATI face parte din șirul de investiţii început în urmă cu mulți ani în cadrul Spitalului Județean de Urgență Brăila, în care s-au investit sume colosale și care, din cauza litigiilor dintre firmele constructoare și spital sau CJ Brăila, au stagnat. Pe măsură ce aceste probleme se rezolvă, investițiile sunt date în folosință, așa cum s-a întâmplat luna trecută cu primele şase săli de operație din noul Bloc Operator, de asemenea unul dintre cele mai moderne din țară.

braila ati 3

braila ati 1

1026 Vizualizari 12 Azi

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati