Şeful CJ Galaţi, despre banii necesari studiilor de teren de la Izvoarele: Vom încerca să alocăm suma

* Totodată, CJ are în vedere efectuarea unor hărţi de risc şi pentru alte localităţi din judeţ, cu ajutorul unei finanţări 50% din bugetul propriu şi 50% de la Ministerul Dezvoltării *

Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a declarat că CJ va încerca să aloce banii necesari realizării studiilor de teren recomandate de Institutul Geologic al României la Izvoarele, acolo un versant a luat-o la vale. „Am primit şi eu devizul de la Institutul de Geologie, e vorba de maxim 650.000 de lei, nu este sumă mare. Cred că vom încerca să alocăm suma aceasta”, a afirmat Fotea.

Totodată, preşedintele CJ Galaţi a precizat că CJ are în vedere elaborarea de hărţi de risc pentru mai multe localităţi din judeţ, iar banii necesari acestui proiect vor veni din bugetul propriu şi de la Ministerul Dezvoltării. “Noi, în paralel, avem deja pentru 20 de localităţi din judeţ, împreună cu Ministerul Dezvoltării, elaboarea unor hărţi de risc unde Ministerul Dezvoltării alocă jumătate din sumă, iar CJ jumătate din sumă. Chiar ieri am vorbit cu arhitectul-şef şi am înaintat o adresă către Ministerul Dezvoltării pentru elaboarea, pentru cel puţin de 20 de localităţi, a unor hărţi de risc, inclusiv pentru Faleza Dunării de la Galaţi. Există şi Slobozia Conachi pentru programul acesta de hărţi de risc”, a afirmat Fotea.

Potrivit şefului judeţului, costurile pentru elaborarea hărţilor de risc sunt estimate la maximum 100.000 de lei pentru fiecare localitate. „Din estimările anterioare, că au mai fost făcute hărţi de risc în 2007 şi acum le vom reactualiza, cred că în jur de 80.000-100.000 de lei per localitate. (…) De demarat, vom demara în 2017, dar nu ştiu dacă le vom finaliza în anul 2017”, a precizat Costel Fotea.

Comentarii

comentarii

Related News

Ramaneti la curent cu Reperul!

Copyright © 2015 Reperul - Ştiri, Noutăţi şi Informaţii on-line din Braila si Galati